Lite blandat

Bilder, foton och selfie-funderingar….

Skrivkramp

Förra veckan tog jag nya fina bilder med hjälp av min härliga kollega Vanessa på CCJ. Dessa nya bilder och foton kommer jag att använda till inlägg här på bloggen och på LinkedIn bland annat. Jag vill nämligen bespara er mina egna brister i just fotografering 🙂

Ända sedan jag var liten har jag ogillat att vara med på bild. Jag ville nog inte inse att jag såg ut som jag gjorde. På min insida så såg jag ju helt annorlunda ut! Några år sedan så tog jag fasta på uttrycket ”jag ska inte vara med på bilder, jag ska upplevas”! Efter den devisen lever jag än då jag fortfarande har en obekväm inställning till att vara med på bilder. Inbillar mig att jag kommer mer till min rätt in real life. Dock förstår jag att det kan vara trevligt för andra att se hur personen ser ut som ligger bakom alla roliga bokstäver 🙂 Enligt någon teori som jag har läst lite hastigt så ska tydligen var nionde bild på Instagram vara på kontoinnehavaren om man vill ha uppmärksamhet till sitt konto. Det vill jag, jag vill dela glädje med många!

När jag startade bloggen och cillaingeborg.se fick jag superbra hjälp av Everday i Västervik och Nathalie Chavez med att ta ett gäng bilder att använda. Nu börjar dessa sina och det var dax att ta nya. Som tur är har jag till vardags en duktig fotograf ett par skrivbord längre bort så Vanessa hjälpte mig för några dagar sedan. Även om jag inte tycker om att hamna på bild så är själva aktiviteten jätterolig! Vi skrattade gott åt vädret och olika situationer vi hamnade i. Bland annat skulle vi ta lite träningsbilder där Vanessa ville ta bilder mer från sidan. För att testa sig fram så sprang hon bredvid mig längs med Grännavägen i Huskvarna 🙂 Förbipasserade bilar undrade nog vad vi höll på med!!

Lika förvånade var däckfirman som är granne med CCJ när vi frågade om vi fick låna en däcktrave som rekvisita. Inte så att vi flyttade på den utan vi lånade en bit av deras lokaler helt enkelt. Det är också en väldigt konstig känsla att ha med sig flera ombyten en dag och byta om var tjugonde minut 🙂 Allt för att fånga olika situationer som kan förstärka det jag skriver om.

Det är kanske lyxigt att ta hjälp för att ta bilder men tro mig, skulle jag ta fler bilder själv så hade jag snarare skrämt bort folk istället för att locka hit dem att läsa! På flera olika ställen ser jag massor med duktiga människor som tar riktigt bra bilder. Ännu fler tar selfies som ser så fina ut men jag kan verkligen inte! Antingen kommer bara håret med, eller hakan och delar av överkroppen. Annars så går ögonen i kors för att jag inte vet vart jag ska glo någonstans på telefonen! Hur sjutton gör ni?! Finns det träningsläger som ni varit på? Tar ni hundra bilder och en blir bra?? Mitt tålamod tar slut efter max tre stycken!

Nej, det är bättre jag gynnar andra som är bra på det här med bilder. Jag är säkert bra på något annat och framför allt så kan jag bli lika snajsig som jag tror att jag är 🙂

Cilla

 

 

 

8 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  19 september, 2018 at 22:05

  Undrar om det är ett släktdrag?jag har alltid känt likadant?va?sådär ser ju inte jag ut???

  • Reply
   Cilla
   19 september, 2018 at 22:05

   Då kanske det är en gen?!? ?

 • Reply
  Katta
  20 september, 2018 at 05:35

  Vilket härlig inlägg. Det där med bilder på sig själv är inte så enkelt. Liksom, vill ha och inte ha.

  • Reply
   Cilla
   20 september, 2018 at 06:40

   Tack snälla! Precis så är det, man både ville och inte ?

 • Reply
  Camilla Edlund
  21 september, 2018 at 07:44

  Fin bild Cilla. Ska bli kul att se dina andra bilder. Jag förstår inte heller hur man tar selfies, Så det blir bilder på mat, äpplen, cykeldatorn, simglasögonen och fötter istället. Med skorna på ska tilläggas! ?

  • Reply
   Cilla
   21 september, 2018 at 07:48

   Tack Milla! Vi tränar annat istf på att ta selfies ?

 • Reply
  Kerstin Svanberg
  21 september, 2018 at 09:39

  Du är så fin som du är, ser lika dan ut som är på bild. Du är toppen
  Selfie har jag aldrig lyckats med. Varje gång tänker jag, så där ful är jag inte. Har slutat med det o en pinne skulle nog inte heller hjälpa?

  • Reply
   Cilla
   21 september, 2018 at 09:41

   Så tänker ju jag med!! Vi är bättre i verkligheten helt enkelt ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.