Racing

Falkenberg Classic – sista racet för säsongen!

Strax bär det av till Falkenberg Classic och sista racet för säsongen i Historic Racing. Det känns allt lite vemodigt när det är sista tävlingen, men var sak har sin tid. Vintervädret framöver bjuder inte in till tävling heller så det faller sig i och för sig naturligt.

Det är en mindre skara som är med kring vår del av depån i helgen. Ja inte för vår familj förstås då alla medlemmar är på plats. Dock kan inte den gula Asconan och äldste sonen göra en snygg avslutning. Opeln fick någon slags stroke på Mantorp redan i kvalet och behöver rehabiliteras. Då inte bara på befintliga delar utan det ska tydligen amputeras och ersättas också. Tillgängligheten av reservdelar verkar inte vara så hög så det får bli ett vinterarbete. Det är riktigt tråkigt men tillhör sporten. Slitaget på dessa pärlor är enormt så det är inte konstigt alls. Som tur är verkar chauffören vara vid gott mod och agerar som hängiven supporter till fadern istället i helgen!

I klassen som Asconan kör annars går rykten om en comeback av en snabb chaufför från Öland. Vi hoppas på att få se snygg körning där istället.

Kadetten och Healeyn är redan på plats på Falkenberg Classic och var vid god vigör sist jag hörde något. I garaget i veckan läste jag på en ny låda att ”halsringar” har tillkommit. Eftersom jag inte märkt något på föraren så antar jag att de är till en bil. Till Kadetten kanske? 🙂 Jag har ingen aning vad det bidrar till men jag gissar på mer fart, eller något….

Tyvärr saknas flera andra Healeys i helgen med. Skönheten från Mariestad tog sin restaurering under säsong istället för i vinter. Den världsberömda ”Sid” från Oskarshamn är på semester i Europa. Inte bilen då utan dess ägare. Bilen har nog vinterbonat sig i sitt garage 🙂 Jag är dock inte så lite avundsjuk på den husbilsresan som görs i södra Europa. Tänk att bara kunna hoppa in och åka iväg! Fast tävling är ju roligt det med, men jag kanske kunde åkt efteråt? Så får det bli ett annat år!

Det kommer vara mycket om och  några men innan vi vet vad som händer med seriesegrar och liknande. Dock uppdaterar jag som vanligt Instagram och Facebook för den intresserade. Tar inte vädret överhanden så kan det även dyka upp en livesändning på något av de fyra racen som ska klaras av i helgen. OM jag nu inte missar något, det stora gula varuhuset ligga nämligen nästgårds.

Ha en alldeles härlig helg och håll tummarna för bra race!

Cilla

( För den oinsatte och mig själv – det ska sitta en massa grejer inne i ovanstående motorutrymme de är istället på spa 🙂 )

1 Comment

 • Reply
  Antonia
  14 september, 2018 at 15:02

  Lycka till! Håller tummarna för Claes ?
  Det gula varuhuset måste ju få ett besök ??

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.