Lite blandat

Cilla intervjuar: Ammi Davidsson – Hudterapeut ME

Ammi Davidsson är en av mina girl-crushes 🙂 Hon har egentligen överstigit pensionsåldern men både hennes drivkraft, passion och nyfikenhet gör att hon fortfarande är fullt engagerad i ME. Det är mässor, visningar, behandlingar och utveckling som gäller hela tiden. Till på köpet är hon riktigt snygg och självklart blev jag nyfiken på hemligheterna bakom. Både på fräschören och drivet!

Berätta om din bakgrund som hudterapeut!

Min man Lars och jag startade Höglandets Kompressor Service för 41 år sedan och då jobbade jag med sjukvård. Efter ungefär fem år kom Lars hem och konstaterade att det jag tjänade på lasarettet kunde han tjäna ihop på en förmiddag. Samtidigt som jag inte trivdes till hundra procent. Först blev jag arg men sade sen upp mig och började jobba på kontoret. Vilket bidrog till att vi fick helgerna lediga då han annars skulle suttit med administrationen.

Jag gick på maskinskrivningskurs och bokföring samt en kurs i företagsekonomi. Vid en husvagnsmässa på Elmia fick jag tips om hudvårdsmärket ME – Marja Entrich. På inrådan av väninnan köpte jag en kasse med produkter. Jag fastnade direkt för dem! På mässan fick jag också en fråga om att ha en visning hemma, vilket jag hade. Hon som höll i visningen frågade om jag kunde tänka mig att börja sälja ME och själv ha visningar. Det började med en visning i veckan men växte snabbt till fler!

Snabb utveckling

För oss som familj passade det perfekt. Jag kunde kombinera kontorsjobbet med barnen och ha visningar på kvällarna. Lars var ändå mycket ute och jobbade i veckorna. Ganska snabbt blev jag distributör och det dröjde inte långt efter det som jag kände att jag ville utvecklas mer med ME. Nästa steg blev agent över stora delar av södra Sverige som jag fortfarande har ett ansvar för.

Under min tid som jag jobbat med ME har jag utbildat mig till zonterapeut på Kairon, massör på CGI och hudterapeut på Axelssons i Stockholm. Jag har en egen salong i Nässjö samt en i Sävsjö som jag tar emot kunder för behandlingar. Även lager för ME produkterna finns i Nässjö.

Just att vilja ständigt utvecklas och lära mig nytt är något jag alltid drivs av och gör fortfarande. Numera tar jag gärna hjälp av yngre människor som ser till att jag håller mig a´jour JJag har aldrig sett det som att jag har jobbat under de här åren utan det är en livsstil. Det här är ju bland det roligaste jag vet. Tänk vilken tur jag har som hittade rätt!

Hur blir man hudterapeut? Är det ett jobb du skulle rekommendera?

Jag har gått utbildning på Axelssons i Stockholm. De jobbar med ekologiska och biologiska produkter. Om jag skulle rekommendera  yrket?  O JA! Det är underbart att se andra människor njuta, slappna av och kanske tag i nya saker och ändra om i livet.

Hur skiljer sig ME från andra varumärken?

Skillnaden mellan biologiska och icke biologiska produkter är att de första inte innehåller exempelvis paraffin, vaselin eller mineralolja som är taget från den kemiska industrin. Egentligen är det sånt som inte blir bensin i många varumärken, restprodukterna. ALLT du smörjer dig med ska du kunna äta. Allt jag äter går ut genom äter huden så egentligen är det logiskt. Har man problem med huden kan det bero vad man äter. Det hänger ihop.

Vilka är de tre bästa produkterna ni har som du alltid rekommenderar till en ny kund?

Rengöring, ansiktsvatten och en ansiktskräm. Tvättar man fel gör inte krämen någon nytta, då kostar krämen för mycket samtidigt som den inte få ett bra underlag.Ammis biologiska

 

Hur ser en bra hudvårdsrutin ut i steg och produkter?

Ammis Biologiska Rengöring, tvätta med kräm eller olja, skölj bort med vatten och sen en bomullspad med uppfriskande hudlotion (ansiktsvatten).  Ta sen ansiktskräm när huden är fuktigt. Pricken över i varje morgon är även en droppe morotsolja. Det ger lyster och en skön känsla! 

 

En gång i veckan kör man peeling och en mask för att rensa ut allt vår hud utsätts för i luften med föroreningar. Gärna med avokadoolja i mellan 🙂

 

 

Vad är det vanligaste misstaget vi kvinnor gör med vår hud?

Det är fortfarande  många som tvättar med tvål och vatten vilket torkar ut huden! Även att man inte har solkräm när solen är framme så pigmentfläckar och liknande kommer fram.

Har kvinnor och män samma hudvårdsbehov?

Män tycker oftast bättre om  fukt i sina produkter än vad kvinnor har. Det är viktigt med fettbalansen i mäns krämer. För en man får det inte vara kladdigt vilket kan bero på att de blivit insmorda med Nivea i uppväxten J

Går det att hålla rynkorna i schack och hur göra man i så fall?

JA – börja tidigt att sköta din hud, gärna som tonåring. Använd milda biologiska produkter som inte ”sliter” på hyn. Jag ser till exempel på döttrarna i familjen hur bra hy de har nu i medelåldern mot många andra.

Förr trodde man att man var ren när det stramade i huden. Jag tror det är vår kultur som har påverkat oss. I andra länder värdesätter man huden på ett annat sätt. Förr när vi hade fler visningar var det så bra att våra gäster fick verkligen känna skillnad. Det får man inte i affären eller via nätet när man köper produkterna. På en visning eller en behandling kommer kunskapen och känslan. Jag skulle gladeligen visa och hjälpa fler!

Förlåt uttrycket men du är väldigt fräsch för din ålder, har du något speciellt knep? J

Motion, kost och bra produkter förstås! Även om jag har jobbat sent blir det en promenad. Vi äter bra mat och jag känner mig själv, gör vad jag mår bra. De är viktigt att utgå ifrån att vi känner oss sig själva bäst och göra det man mår bra av.

Vart hittar man dig och ME produkterna?

Facebook, Instagram och hemsidan – följ oss gärna! Man får gärna ringa eller maila antingen om du vill veta mer, ha visningar eller köpa produkter. Svarar jag inte så sitter jag i en behandling 🙂

 

Stort tack Ammi för att jag fick intervjua dig! Jag märker att även jag har en del att jobba på när det kommer till hudvård. Speciellt om jag vill bli som du om några år…..

Cilla

6 Kommentarer

 • Reply
  Malin Lundskog
  31 mars, 2019 at 21:23

  Oj oj oj … så imponerande! Och inspirerande – jag hoppas också att jag vill fortsätta jobba. Länge länge länge till!

  Kul med dina intervjuer tycker jag!

  • Reply
   Cilla
   31 mars, 2019 at 21:42

   Tack!! Så glad jag blir att du tycker det ??

 • Reply
  Petra
  31 mars, 2019 at 21:52

  Gillar dina interjuvserier har läst de flesta men inte kommenterar så mycket!

  Inspirerande kvinna son gjort mycket:) Hon har så rätt i att många inte sköter huden korrekt… Har en vännina som aldrig använder ngn kräm och tvättar sig m tvål och vatten.. Och gissa och har en del rynkor i 50-års åldern?
  Älskar härliga priduktet som ger huden en fräschör ..

  • Reply
   Cilla
   31 mars, 2019 at 21:54

   Åh tack!! ? Ja jag gillar också såna produkter.. ?

 • Reply
  Eva
  2 april, 2019 at 22:56

  Visste inte att ME fortfarande fanns. Sålde ME produkter på hemma partyn 1974-75. Sålde mest produkterna för fet hud som var suveräna.

  • Reply
   Cilla
   3 april, 2019 at 06:27

   Vad kul! Jag använder dem själv och är helnöjd ?

  Skriv ett svar