Lite blandat

Cilla intervjuar: Ammi Davidsson – Hudterapeut ME

Ammi Davidsson Ă€r en av mina girl-crushes 🙂 Hon har egentligen överstigit pensionsĂ„ldern men bĂ„de hennes drivkraft, passion och nyfikenhet gör att hon fortfarande Ă€r fullt engagerad i ME. Det Ă€r mĂ€ssor, visningar, behandlingar och utveckling som gĂ€ller hela tiden. Till pĂ„ köpet Ă€r hon riktigt snygg och sjĂ€lvklart blev jag nyfiken pĂ„ hemligheterna bakom. BĂ„de pĂ„ frĂ€schören och drivet!

BerÀtta om din bakgrund som hudterapeut!

Min man Lars och jag startade Höglandets Kompressor Service för 41 Är sedan och dÄ jobbade jag med sjukvÄrd. Efter ungefÀr fem Är kom Lars hem och konstaterade att det jag tjÀnade pÄ lasarettet kunde han tjÀna ihop pÄ en förmiddag. Samtidigt som jag inte trivdes till hundra procent. Först blev jag arg men sade sen upp mig och började jobba pÄ kontoret. Vilket bidrog till att vi fick helgerna lediga dÄ han annars skulle suttit med administrationen.

Jag gick pĂ„ maskinskrivningskurs och bokföring samt en kurs i företagsekonomi. Vid en husvagnsmĂ€ssa pĂ„ Elmia fick jag tips om hudvĂ„rdsmĂ€rket ME – Marja Entrich. PĂ„ inrĂ„dan av vĂ€ninnan köpte jag en kasse med produkter. Jag fastnade direkt för dem! PĂ„ mĂ€ssan fick jag ocksĂ„ en frĂ„ga om att ha en visning hemma, vilket jag hade. Hon som höll i visningen frĂ„gade om jag kunde tĂ€nka mig att börja sĂ€lja ME och sjĂ€lv ha visningar. Det började med en visning i veckan men vĂ€xte snabbt till fler!

Snabb utveckling

För oss som familj passade det perfekt. Jag kunde kombinera kontorsjobbet med barnen och ha visningar pÄ kvÀllarna. Lars var ÀndÄ mycket ute och jobbade i veckorna. Ganska snabbt blev jag distributör och det dröjde inte lÄngt efter det som jag kÀnde att jag ville utvecklas mer med ME. NÀsta steg blev agent över stora delar av södra Sverige som jag fortfarande har ett ansvar för.

Under min tid som jag jobbat med ME har jag utbildat mig till zonterapeut pĂ„ Kairon, massör pĂ„ CGI och hudterapeut pĂ„ Axelssons i Stockholm. Jag har en egen salong i NĂ€ssjö samt en i SĂ€vsjö som jag tar emot kunder för behandlingar. Även lager för ME produkterna finns i NĂ€ssjö.

Just att vilja stÀndigt utvecklas och lÀra mig nytt Àr nÄgot jag alltid drivs av och gör fortfarande. Numera tar jag gÀrna hjÀlp av yngre mÀnniskor som ser till att jag hÄller mig aŽjour JJag har aldrig sett det som att jag har jobbat under de hÀr Ären utan det Àr en livsstil. Det hÀr Àr ju bland det roligaste jag vet. TÀnk vilken tur jag har som hittade rÀtt!

Hur blir man hudterapeut? Är det ett jobb du skulle rekommendera?

Jag har gÄtt utbildning pÄ Axelssons i Stockholm. De jobbar med ekologiska och biologiska produkter. Om jag skulle rekommendera  yrket?  O JA! Det Àr underbart att se andra mÀnniskor njuta, slappna av och kanske tag i nya saker och Àndra om i livet.

Hur skiljer sig ME frÄn andra varumÀrken?

Skillnaden mellan biologiska och icke biologiska produkter Àr att de första inte innehÄller exempelvis paraffin, vaselin eller mineralolja som Àr taget frÄn den kemiska industrin. Egentligen Àr det sÄnt som inte blir bensin i mÄnga varumÀrken, restprodukterna. ALLT du smörjer dig med ska du kunna Àta. Allt jag Àter gÄr ut genom Àter huden sÄ egentligen Àr det logiskt. Har man problem med huden kan det bero vad man Àter. Det hÀnger ihop.

Vilka Àr de tre bÀsta produkterna ni har som du alltid rekommenderar till en ny kund?

Rengöring, ansiktsvatten och en ansiktskrÀm. TvÀttar man fel gör inte krÀmen nÄgon nytta, dÄ kostar krÀmen för mycket samtidigt som den inte fÄ ett bra underlag.Ammis biologiska

 

Hur ser en bra hudvÄrdsrutin ut i steg och produkter?

Ammis Biologiska Rengöring, tvÀtta med krÀm eller olja, skölj bort med vatten och sen en bomullspad med uppfriskande hudlotion (ansiktsvatten).  Ta sen ansiktskrÀm nÀr huden Àr fuktigt. Pricken över i varje morgon Àr Àven en droppe morotsolja. Det ger lyster och en skön kÀnsla! 

 

En gĂ„ng i veckan kör man peeling och en mask för att rensa ut allt vĂ„r hud utsĂ€tts för i luften med föroreningar. GĂ€rna med avokadoolja i mellan 🙂

 

 

Vad Àr det vanligaste misstaget vi kvinnor gör med vÄr hud?

Det Ă€r fortfarande  mĂ„nga som tvĂ€ttar med tvĂ„l och vatten vilket torkar ut huden! Även att man inte har solkrĂ€m nĂ€r solen Ă€r framme sĂ„ pigmentflĂ€ckar och liknande kommer fram.

Har kvinnor och mÀn samma hudvÄrdsbehov?

MÀn tycker oftast bÀttre om  fukt i sina produkter Àn vad kvinnor har. Det Àr viktigt med fettbalansen i mÀns krÀmer. För en man fÄr det inte vara kladdigt vilket kan bero pÄ att de blivit insmorda med Nivea i uppvÀxten J

GÄr det att hÄlla rynkorna i schack och hur göra man i sÄ fall?

JA – börja tidigt att sköta din hud, gĂ€rna som tonĂ„ring. AnvĂ€nd milda biologiska produkter som inte ”sliter” pĂ„ hyn. Jag ser till exempel pĂ„ döttrarna i familjen hur bra hy de har nu i medelĂ„ldern mot mĂ„nga andra.

Förr trodde man att man var ren nÀr det stramade i huden. Jag tror det Àr vÄr kultur som har pÄverkat oss. I andra lÀnder vÀrdesÀtter man huden pÄ ett annat sÀtt. Förr nÀr vi hade fler visningar var det sÄ bra att vÄra gÀster fick verkligen kÀnna skillnad. Det fÄr man inte i affÀren eller via nÀtet nÀr man köper produkterna. PÄ en visning eller en behandling kommer kunskapen och kÀnslan. Jag skulle gladeligen visa och hjÀlpa fler!

FörlÄt uttrycket men du Àr vÀldigt frÀsch för din Älder, har du nÄgot speciellt knep? J

Motion, kost och bra produkter förstĂ„s! Även om jag har jobbat sent blir det en promenad. Vi Ă€ter bra mat och jag kĂ€nner mig sjĂ€lv, gör vad jag mĂ„r bra. De Ă€r viktigt att utgĂ„ ifrĂ„n att vi kĂ€nner oss sig sjĂ€lva bĂ€st och göra det man mĂ„r bra av.

Vart hittar man dig och ME produkterna?

Facebook, Instagram och hemsidan – följ oss gĂ€rna! Man fĂ„r gĂ€rna ringa eller maila antingen om du vill veta mer, ha visningar eller köpa produkter. Svarar jag inte sĂ„ sitter jag i en behandling 🙂

 

Stort tack Ammi för att jag fick intervjua dig! Jag mĂ€rker att Ă€ven jag har en del att jobba pĂ„ nĂ€r det kommer till hudvĂ„rd. Speciellt om jag vill bli som du om nĂ„gra Ă„r…..

Cilla

6 Comments

 • Reply
  Malin Lundskog
  31 mars, 2019 at 21:23

  Oj oj oj … sĂ„ imponerande! Och inspirerande – jag hoppas ocksĂ„ att jag vill fortsĂ€tta jobba. LĂ€nge lĂ€nge lĂ€nge till!

  Kul med dina intervjuer tycker jag!

  • Reply
   Cilla
   31 mars, 2019 at 21:42

   Tack!! SĂ„ glad jag blir att du tycker det ??

 • Reply
  Petra
  31 mars, 2019 at 21:52

  Gillar dina interjuvserier har lÀst de flesta men inte kommenterar sÄ mycket!

  Inspirerande kvinna son gjort mycket:) Hon har sĂ„ rĂ€tt i att mĂ„nga inte sköter huden korrekt… Har en vĂ€nnina som aldrig anvĂ€nder ngn krĂ€m och tvĂ€ttar sig m tvĂ„l och vatten.. Och gissa och har en del rynkor i 50-Ă„rs Ă„ldern?
  Älskar hĂ€rliga priduktet som ger huden en frĂ€schör ..

  • Reply
   Cilla
   31 mars, 2019 at 21:54

   Åh tack!! ? Ja jag gillar ocksĂ„ sĂ„na produkter.. ?

 • Reply
  Eva
  2 april, 2019 at 22:56

  Visste inte att ME fortfarande fanns. SÄlde ME produkter pÄ hemma partyn 1974-75. SÄlde mest produkterna för fet hud som var suverÀna.

  • Reply
   Cilla
   3 april, 2019 at 06:27

   Vad kul! Jag anvÀnder dem sjÀlv och Àr helnöjd ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.