Lite blandat

Frilans, housewife och lite micro-nomad….

Frilans

Nuförtiden har jag ju inget riktigt jobb utan titulerar mig som lite frilans, lite housewife och ibland lite nomad 🙂 Eller nomad kanske är att ta i förresten. Enligt Svenska Akademins ordlista så betyder nomad ”person som tillhör kringflyttande folk”. Folket skulle i mitt fall då vara familjen men de verkar rätt stilla, åtminstone de flesta av dem.

Fara runt

Kringflyttande kanske jag inte är heller fullt ut. Snarare mer i rörelse så en micro-nomad då? 🙂 Det är inte så att jag är rastlös och stressad utan anledningen till att jag far runt lite här och var är för att jag ser möjligheter överallt. Nu håller jag mig inom både Sveriges och oftast de södra delarnas gränser men för min del är det inget bekymmer att åka runt. Är aktiviteten jag ska på givande för mig oavsett om det bidrar till jobb eller inte så är det värt det. Jag utvecklas! Även om jag ofta får noteringen att jag ”far runt” 🙂 Så länge inte det inte är kopplat till stress så kommer jag alltid vara ”på” även om det är på annan ort. Det finns så många kunniga människor både inom och utanför Eksjös gränser och jag vill träffa dem allihop. Nästan 🙂

Frilans

”Vad jobbar du med då?” får jag höra lite då och då. Det enkla svaret är att jag är frilans inom marknadsföring och storytelling. Frilans innebär att jag har ett eget litet företag där jag kan hjälpa andra verksamheter att framhäva sig själva. Jag blir alltså inte anställd per timme eller liknande om man vill ha hjälp av mig. Eftersom jag precis har dragit igång så är det inte fullt ös med den biten. Några uppdrag har jag dock igång och det är superkul! ”Att skapa förutsättningar för andra att lyckas” är ett motto som följt mig väldigt länge. Det är också något som jag vill göra i mitt Sandebo Consulting. Hjälpa företag och verksamheter att berätta om dem. Vad de gör, deras personal, historien bakom och så vidare och så vidare. Här finns hundratals om inte tusentals vinklingar! Kan jag med mina bokstäver och idéer fungera som ett bollplank med målet att få en verksamhet att glänsa, då är min lycka gjord.

Housewife

Bortskämd som jag är och vis av erfarenhet så vill jag ha tid för housewifeandet också. Visst, städning är ingen favorit men det finns så mycket annat som är roligt med att vara hemma. Jag gillar att laga mat, är absolut ingen fena på det men tycker om att greja i köket. De dagar jag inte är och leker micro-nomad så lagar jag mat till mig själv även på lunchen. Inga mackor här inte! Även om det är galet gott med olika sorters pålägg och röror, mmm…….. Nu när våren är på gång så får jag fin coachning från ostkusten i odlarlådorna med. Det är också kul! Så nu är det sått både i Västervik och Eksjö. Det mesta är ätbart i sommar och på höstkanten. Snart drar racingen igång också och då blir det lite extra pysslande.

I min definition av housewife ingår även tid för att läsa, träna och umgås med nära och kära. DET njuter jag av att kunna göra utan att behöva klämma in det i en full kalender. Även att lära mig nya saker. Jag går gärna en kurs på distans som ofta har koppling till både det personliga och det yrkesmässiga planet. Sjävklart blir det en del skrivande med. Både här och andra plattformar samt andra projekt. Det är så bra för det kan jag göra även fast jag far runt….

Behöver jag tillägga att jag är galet tacksam och trivs förbaskat bra? 🙂

 

Cilla

2 Kommentarer

 • Reply
  Anna A
  28 mars, 2019 at 19:40

  Jag är imponerad av hur bra du sköter/lyckas med alla nämnda delar!

  • Reply
   Cilla
   28 mars, 2019 at 19:44

   Åh tack ?!! Respekten är ömsesidig!

  Skriv ett svar