Lite blandat

Frilans, housewife och lite micro-nomad….

Frilans

Nuförtiden har jag ju inget riktigt jobb utan titulerar mig som lite frilans, lite housewife och ibland lite nomad 🙂 Eller nomad kanske Ă€r att ta i förresten. Enligt Svenska Akademins ordlista sĂ„ betyder nomad ”person som tillhör kringflyttande folk”. Folket skulle i mitt fall dĂ„ vara familjen men de verkar rĂ€tt stilla, Ă„tminstone de flesta av dem.

Fara runt

Kringflyttande kanske jag inte Ă€r heller fullt ut. Snarare mer i rörelse sĂ„ en micro-nomad dĂ„? 🙂 Det Ă€r inte sĂ„ att jag Ă€r rastlös och stressad utan anledningen till att jag far runt lite hĂ€r och var Ă€r för att jag ser möjligheter överallt. Nu hĂ„ller jag mig inom bĂ„de Sveriges och oftast de södra delarnas grĂ€nser men för min del Ă€r det inget bekymmer att Ă„ka runt. Är aktiviteten jag ska pĂ„ givande för mig oavsett om det bidrar till jobb eller inte sĂ„ Ă€r det vĂ€rt det. Jag utvecklas! Även om jag ofta fĂ„r noteringen att jag ”far runt” 🙂 SĂ„ lĂ€nge inte det inte Ă€r kopplat till stress sĂ„ kommer jag alltid vara ”pĂ„” Ă€ven om det Ă€r pĂ„ annan ort. Det finns sĂ„ mĂ„nga kunniga mĂ€nniskor bĂ„de inom och utanför Eksjös grĂ€nser och jag vill trĂ€ffa dem allihop. NĂ€stan 🙂

Frilans

”Vad jobbar du med dĂ„?” fĂ„r jag höra lite dĂ„ och dĂ„. Det enkla svaret Ă€r att jag Ă€r frilans inom marknadsföring och storytelling. Frilans innebĂ€r att jag har ett eget litet företag dĂ€r jag kan hjĂ€lpa andra verksamheter att framhĂ€va sig sjĂ€lva. Jag blir alltsĂ„ inte anstĂ€lld per timme eller liknande om man vill ha hjĂ€lp av mig. Eftersom jag precis har dragit igĂ„ng sĂ„ Ă€r det inte fullt ös med den biten. NĂ„gra uppdrag har jag dock igĂ„ng och det Ă€r superkul! ”Att skapa förutsĂ€ttningar för andra att lyckas” Ă€r ett motto som följt mig vĂ€ldigt lĂ€nge. Det Ă€r ocksĂ„ nĂ„got som jag vill göra i mitt Sandebo Consulting. HjĂ€lpa företag och verksamheter att berĂ€tta om dem. Vad de gör, deras personal, historien bakom och sĂ„ vidare och sĂ„ vidare. HĂ€r finns hundratals om inte tusentals vinklingar! Kan jag med mina bokstĂ€ver och idĂ©er fungera som ett bollplank med mĂ„let att fĂ„ en verksamhet att glĂ€nsa, dĂ„ Ă€r min lycka gjord.

Housewife

BortskĂ€md som jag Ă€r och vis av erfarenhet sĂ„ vill jag ha tid för housewifeandet ocksĂ„. Visst, stĂ€dning Ă€r ingen favorit men det finns sĂ„ mycket annat som Ă€r roligt med att vara hemma. Jag gillar att laga mat, Ă€r absolut ingen fena pĂ„ det men tycker om att greja i köket. De dagar jag inte Ă€r och leker micro-nomad sĂ„ lagar jag mat till mig sjĂ€lv Ă€ven pĂ„ lunchen. Inga mackor hĂ€r inte! Även om det Ă€r galet gott med olika sorters pĂ„lĂ€gg och röror, mmm…….. Nu nĂ€r vĂ„ren Ă€r pĂ„ gĂ„ng sĂ„ fĂ„r jag fin coachning frĂ„n ostkusten i odlarlĂ„dorna med. Det Ă€r ocksĂ„ kul! SĂ„ nu Ă€r det sĂ„tt bĂ„de i VĂ€stervik och Eksjö. Det mesta Ă€r Ă€tbart i sommar och pĂ„ höstkanten. Snart drar racingen igĂ„ng ocksĂ„ och dĂ„ blir det lite extra pysslande.

I min definition av housewife ingĂ„r Ă€ven tid för att lĂ€sa, trĂ€na och umgĂ„s med nĂ€ra och kĂ€ra. DET njuter jag av att kunna göra utan att behöva klĂ€mma in det i en full kalender. Även att lĂ€ra mig nya saker. Jag gĂ„r gĂ€rna en kurs pĂ„ distans som ofta har koppling till bĂ„de det personliga och det yrkesmĂ€ssiga planet. SjĂ€vklart blir det en del skrivande med. BĂ„de hĂ€r och andra plattformar samt andra projekt. Det Ă€r sĂ„ bra för det kan jag göra Ă€ven fast jag far runt….

Behöver jag tillĂ€gga att jag Ă€r galet tacksam och trivs förbaskat bra? 🙂

 

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Anna A
  28 mars, 2019 at 19:40

  Jag Àr imponerad av hur bra du sköter/lyckas med alla nÀmnda delar!

  • Reply
   Cilla
   28 mars, 2019 at 19:44

   Åh tack ?!! Respekten Ă€r ömsesidig!

  Leave a Reply

  Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.