Lite blandat

En hållbar garderob och ändå väga upp det enformiga…

Garderob

Jag städade min garderob häromdagen. Eller inte så att jag plockade ur allt och dammade precis, men hängde i ordning lite. Skjortor för sig, toppar för sig och byxor i egen rad. Sådär som man kan få för sig ibland. Eller i alla fall jag. Det blir aldrig färgkordinierat eller baserat på outfits utan snarare mer plaggvis i min garderob.

Har jag allt jag behöver?

När jag var klar med mitt plockande och stuvande så insåg jag att jag egentligen har det mesta jag behöver. För sjutton säg inte det här till någon närstående nu! Jag kan ändra mig fort 🙂 I alla fall så finns det någon fräsch vit skjorta, svarta byxor, kjol som funkar till det mesta. Liksom kostymen, stickade tröjan, jeansen i svart och blått. Även ett par klassiska klänningstrasor och en massa mer därtill. Enligt regelboken så saknar jag nog inget i min garderob. Teoretiskt vill säga. Till och med några udda lite galna roliga plagg finns där också.

Eftersom jag inte är iväg på jobb eller mer professionella sammanhang alla dagar i veckan så får jag ihop en, vad jag tycker, blandad klädstil när jag väl ska iväg. Så jag har oftast inte ”samma kläder på mig jämt” rent praktiskt. Visst går mycket i samma stil i min garderob men det beror ju på att jag har den stilen jag har. Sportigt klassiskt sådär om jag ska svänga mig med något snyggt uttryck. Eller det är så jag vill att den ska vara 🙂

En ansvarfull garderob

När jag stod där och konstaterade att det egentligen kanske inte behöver köpas in det där som står på listan i telefonen så var det med lite blandade känslor. Ja, jag har en pågående lista på saker och kläder jag villhöver. Som komplement eller bara för att jag tycker det är snyggt. En av känslorna var att jag var ansvarsfull och duktig när jag konstaterade att behovet inte var skriande. Det är i dessa tider superbra att ha en grym bas i sin garderob med tanke på hållbarhet. Miljön, årets julklapp och odrägliga förhållanden som kläderna kanske skapas i. Jag skulle bidra till något om jag landade i den känslan och lät shoppingkontot vara ett längre tag.

Sockerdricka är viktigt!

Dock blandades den känslan med att även om jag faktiskt får till att jag inte har samma kläder jämt, så är det min känsla att jag har det. Jag känner mig inte lika snygg och fräsch på samma sätt om jag inte får blanda in något nytt plagg i min garderob och bryta av med då och då. Inte sagt att jag ÄR det men känslan är viktig, för mig. För vi klär väl oss i första hand för oss själva? För att vi ska må bra och känna lite power och sockerdricka i ådrorna 🙂 Då sprider vi fin energi kring oss till andra och det bir win-win. Ytligt? Ja, det må så vara men det torde var bättre att känna glädje av en tröja än att det ska krävas både resor och ny inredning utöver det.

Jag kommer inte stryka min villhöver-lista för att bli mer hållbar, det är bara att konstatera. Min inre känsla är viktigare, åtminstone just nu, men kanske urvalet på min villhöver-lista kan bli ännu mer omsorgsfull. Med större eftertanke kring inköpen så kanske sockerdrickan bubblar ännu mer 🙂

Cilla

 

10 Comments

 • Reply
  Antonia
  10 januari, 2019 at 18:15

  Jag tror man behöver den där ”villhöver” listan, till en regnig dag eller bara som inspiration och drömma är ju aldrig fel ?så behåll du den där villhöver listan och gör kanske fler till andra saker ?

  • Reply
   Cilla
   10 januari, 2019 at 18:18

   Du har så rätt!! ❤️ Även om man inte köper allt så är det härligt att drömma ?

 • Reply
  Helena
  10 januari, 2019 at 19:44

  Jag har ingen villhöver-lista gällande kläder (enda stället kan jag tänka mig att jag har det är möjligen böcker. Och kanske vackra ekologiska ullgarner…), men så tycker jag kläder i gemen är ganska trist. Samtidigt som jag så klart också mår gott av att emellanåt känna mig fin. Men mest av allt älskar jag att jag har många kläder såm är – i mina ögon – både sköna, hållbara och fyller sin funktion till fullo.

  • Reply
   Cilla
   10 januari, 2019 at 19:48

   Jag har en lista på böcker med…. ? Att kläder är sköna är lika viktigt för min del som att de sitter bra på. Ekologiska ullgarner låter spännande!!

 • Reply
  Lisa
  10 januari, 2019 at 21:39

  Min garderob är så sjukt sorglig numera. Efter x antal kilos viktökning passar få saker bra och jag har massor med plagg som är sjukt snygga. Där de hänger. Suck.
  Jag skall ta itu med endera vikten eller garderoben en vacker dag.
  Vi får väl se vad som kommer först. Det är INTE kul att köpa kläder i större storlekar. Ingenting sitter fint på mig, för jag känner ju inte igen den där kroppen.

  • Reply
   Cilla
   10 januari, 2019 at 21:42

   Kan känna igen mig i din känsla, vi har nog alla varit där i perioder. Kortare eller längre. Det löser sig säkert med tiden att du och kroppen blir sams igen. Då kan du använda dina fina kläder!! Kram!

 • Reply
  Sofia
  11 januari, 2019 at 16:30

  Jag städar sällan min garderob
  Har aldrig brytt mej egentligen nåt om dr där me mode .. m3n det är viktigt så som du skriver att man ska inte använda damma kläder jämt typ

  • Reply
   Cilla
   11 januari, 2019 at 16:32

   Det är so olika vad vi har för intresse! Nej samma kläder är tråkigt ?

 • Reply
  Pernilla
  11 januari, 2019 at 21:31

  Att få känna sig ”sockerdrickig” är viktigt och härligt tror jag!
  Kläder, skor, smink, nagellack, frisyr … visst kan det verka ytligt, men om det är det som får oss att må bra och smitta av oss så är det ju enkla medel att använda sig av. Själv klär jag mig nästan alltid i klänning på fredagar på jobbet – det ger en härlig känsla inför helgen, som att gå runt med sockerdricka inombords!

  • Reply
   Cilla
   11 januari, 2019 at 21:33

   Jaaaaa!!! Precis så är det ju! ? Smittan är jätteviktig! Klänningsfredag borde vi ha oftare ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.