Lite blandat Skrivande

En intervju och en milstolpe

Måndag och dags för summering av veckan som gått! En intervju och en milstolpe var nog det som satte mest spår hos mig när jag ser sju dagar bakåt i tiden. Vecka trettionio innehöll även jobb, härlig långpromenad och födelsedag i familjen. Men det är nog just en intervju och en milstolpe som jag kommer minnas längst 🙂

En intervju

Under året har jag flera gånger fått förmånen att vara med på Asecs Book Club i Jönköping. Som gäst vid något tillfälle men än fler gånger som moderator. Och gissa om jag tycker det är roligt! Mina gamla journalistdrömmar från tonåren väcks till liv och jag känner mig så himla cool. Asecs Book Club har en eller flera författare som gäster nästan varje månad på året. Då kommer de till Akademibokhandeln på Asecs och signerar en timme eller två. Ofta är det bra pris på deras böcker just vid det tillfället också. Därefter tar vi plats vid Espresso House på en liten scen och så får jag ställa en massa frågor. Kicki Palmér och hennes personal fixar arrangemanget så himla fint! De ser till att böcker finns på plats och så har de byggt upp en fin liten scen som jag och gästen kan sitta på. Självklart med mikrofoner så våra gäster hör oss bra. Jag känner mig alltid som Carola och vill sjunga om stormvindar alternativt snapsvisor 🙂

Karl Martindahl

Häromsistens fick jag träffa grymt starka Elin Rantatalo från Vetlanda som förlorade båda sina ben samt flera fingrar i sepsis.
Nu finns hennes bok ute, Livet utan ben går vidare. Men också uberccola Marie Lok Björk som skriver om starka kvinnor i början på 1900-talet. Den senaste om Ottar som grundade RFSU, Jag vill riva upp himmel och jord. Jag blir starstruck varenda gång jag får lyssna och prata med de som kommer. Förra veckan fick jag hålla i ett samtal med Karl Martindahl. Artisten som slog igenom tidigt via Fame Factory, gjorde succé i Melodifestivalen och har sedan dess haft en framgångsrik karriär. För några år sedan sa hälsan ifrån och han fick en psykisk kollaps. I sin bok Den goda skörden – hur odlingen blev min terapi berättar han om både sin psykiska ohälsa och vägen tillbaka. Allt i en härlig blandning med recept och odlingstips.

Intervjun med Karl Martindahl kommer, även den, sitta kvar i mig länge. Inte bara för att han var väldigt trevlig och tyckte att
samtalet gick bra, men också ur hälsoaspekten. Vi måste vara rädda om oss people! Gärna göra som Karl och många andra, hitta kontraster och områden där vi kan få vara oss själva för en stund. Utan Norrlands guld kanske då i och för sig. Själv läser jag ju gärna för att koppla av och bort.

En milstolpe

Men som rubriken lyder, en intervju och en milstolpe, så var det ju en grej till som definierade veckan. Nämligen att jag skrivit över femtio sidor i mitt nya manus! Alltså inte då den fjärde delen i Västerviksserien utan på ”något nytt”. Det kanske inte låter så mycket men det är ganska lagom antal sidor för att jag ska ha fått upp ångan, hittat en slags form och jag har fått lära känna de nya karaktärerna. Om jag jämför med tidigare råmanus är jag en fjärdedel in, så än är inte saken biff. Men det är ändå stort för mig. Fortfarande är jag fundersam om grejerna håller, om ni ska tycka att det är tillräckligt bra, men så ska det vara. Då är jag på tå lite till. Det KAN vara så att någon har fått sätta livet till också, men det är inte garanterat att denne fortsätter att vara död manuset ut. Jag får ju göra som jag vill så allt kan hända 🙂

Slut på tillbakablickandet, nu kör vi nya vecka! Grundschemat gäller för mig, jobba och skriva. Eksjö och Västervik, podda och läsa. Hoppas även ni får en fin fyrtionde vecka på året 🙂

 

Cilla

PS Vill du höra hela intervjun med Karl Martindahl? Då finns den här – med tiden kommer jag ladda upp fler samtal. Den första bilden har Nathalie Chavez tagit för Västervik 365.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.