Lite blandat

Ett kontor tar form….

Ett kontor håller på att inredas här hemma i Sjöarp och det är så spännande! Det känns lite som när man var yngre och hade ett eget rum 🙂

Visserligen kommer säkert någon mer familjemedlem få låna någon hylla eller så men annars så är det mest jag som ska husera här. Jag skriver här på grund att jag sitter där just nu och skriver för första gången! Det är inte riktigt klart än så en färdig blid får vänta lite till, men jag lovar att återkomma med det när jag pysslat klart. Eftersom jag ska sitta och skriva här, både inlägg och annat så kanske jag även kan kalla det skrivarstuga utöver kontor? Som en riktigt skribent…..

Äldste grabben flyttade hemifrån i januari och redan dagen efter tog lillebror hans rum i besittning. Det var både större och längre bort från mamma och pappa. Han har längtat i flera år och tjatat på brorsan om det är inte var dags att flytta snart 🙂 Jag har nog bidragit i frågan också då jag hade planer för lillebrors rum. Till slut hände det i alla fall och omflyttningen var igång.

I flera år har jag meddelat att det skulle bli en walk-in closet här inne. Jag har surfat runt på garderobslösningar, mjuka puffar och självklart en massa mer kläder och skor att fylla det med. Ett kontor har inte funnits med i min tanke alls främst kanske för att tanken kom till när jag jobbade mer regelbundet och inte var hemma lika mycket. Nu när bokstavsleken är mer kontinuerlig, jag skriver något nästan varje dag, så ökade behovet förstås. Dock var det sambon som påtalade jag hade ett större behov av kontor än en walk-in closet. Efter att han förnekat att det verkligen inte berodde på tankar om fler inköp så höll jag med honom. Den obekväma skrivställning på sniskan i soffan och alla grejer på ett för lågt soffbord bidrog en del också 🙂

Så nu har jag fått världens snyggaste tapeter uppsatta, i mitt tycke. De är så snygga att de inte ens fanns i Sverige längre utan jag fick beställa dem i England. Någon menade att det berodde på att ingen ville ha dem, men det tror jag inte alls på! Mörkgröna med rutor och inslag av rött, blått och gult. Tänk en engelsk pub på landet! Det ljusa trägolvet har vi sparat och likaså det vita högblanka garderoberna.

Igår offrade sonen sin studiedag på att hjälpa mig på Ikea i Jönköping och jädrar vad vi bar och slet 🙂 Bokhyllor till en hel vägg, skrivbord, matta, stol och lampa. Ändå är jag inte riktigt färdigshoppad än 🙂 Vår lastning i bilen hade vi inte fått något pris för men vi fick hem grejerna i alla fall! På kvällen sedan var det tomtarnas verkstad och det skruvades, borrades och kapades rejält. I princip köper vi alltid något som behöver modifieras, visst är det konstigt?! Mellangrabben kom hem efter tre veckors turne på isracing och bidrog tacksamt.

Idag ska jag börja fylla hyllan med härliga böcker, det har jag inte gjort på länge då utrymmet saknats. Ger ofta bort böcker bland annat av den anledningen. Jag ska också klura lite på hur jag vill ha det i fönstret, nu när jag tittar ut ser jag Hästenbosjön utanför trädgården även om den döljs i snö just idag. Inte vill jag dölja den med gardiner?

Det kommer bli så härligt i mitt alldeles egna rum och kontor!

Cilla

(PS jag fick också erbjudande att åka med på vagnen men tackade nej pga chauffören även om jag var sugen….)

4 Comments

 • Reply
  Antonia
  10 mars, 2018 at 08:54

  Fin tapet, ? ?

  • Reply
   Cilla
   11 mars, 2018 at 19:40

   Ja, jag är helt i kär i den!!

 • Reply
  Jeanette
  12 mars, 2018 at 17:09

  Vilken lyx att ha ett eget rum till skrivandet! Det drömmer jag om att ha någon dag i framtiden när jag inte bor i en etta som jag gör nu 🙂

  • Reply
   Cilla
   12 mars, 2018 at 20:32

   Ja det känns verkligen lyxigt! Jag håller tummarna att även du får det en dag! 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.