Lite blandat

Författarkväll på Eksjö Bokhandel

I Eksjö, liksom Vimmerby, Västervik och Nässjö bland andra så har vi en alldeles egen bokhandel. För mig som läser en del är bokhandeln en ganska exotisk plats som jag önskar jag kunde besöka oftare. Tyvärr har jag inte samma förhållande till bibliotek eftersom jag tydligen har bekymmer med att hålla reda på inlämningstiderna 🙂

Utöver att ha ett riktigt bra utbud så anordnar Eksjö Bokhandel även andra aktiviteter som till exempel författarkvällar. Författare bjuds in och så får man som deltagare anmäla sig innan. I anmälningsavgiften ingår oftast även något mycket trevligt tilltugg som förgyller stunden. Vid ett par tillfällen har arrangemanget varit av större karaktär och har då hållits på Stadshotellet. Det grämer mig fortfarande att jag inte lyckades får tag på biljetter när Camilla Thulin hälsade på för ett par år sedan. Å andra sidan var inte Håkan Larssons bubbel-provning så dum heller 🙂

I måndags kväll var det två debuterande författare som var gäster i Eksjö och det är förstås extra spännande för en bokstavsdrömmande människa som jag. Bokhandlerskorna gör plats inne i affären dessa kvällar så det blir extra mysigt då alla som är där har ett intresse av böcker av olika anledningar. Extra kul just denna gången var att någon av dem hade odlat squash i sommar och bjöd på både kaka och soppa med den saftiga grönsaken som bas. Mycket gott!

Lina Bengtsdotter som i år kommit ut med boken ”Annabelle” var en av dem som berättade om dels sin bok och dels sitt skrivande. För de som har Smålands Tidningen så är det den boken som har gått som följetong där i sommar. Jag har själv inte läst den än men kommer garanterat att göra det nu när jag har en snyggt signerad upplaga av författaren själv. Utifrån vad Lina själv resonerade kring om sin bok med sitt sprudlande sätt så ser jag fram emot öppna upp den och lära känna både hennes karaktärer och trakten kring Gullspång.

Anna Tell har skrivit boken ”Fyra dagar i Kabul” och även den är jag riktigt spänd på! Hon hade själv varit i Afghanistan, där hon för några år sedan jobbade inom Försvarsmakten och har nu använt sig av den erfarenheten när hon skrev sin bok. Nu är hon verksam som kriminalkommissarie och statsvetare om jag har förstått rätt.  Jag blir alltid lika imponerad varje gång jag lyssnar på starka kvinnor och Anna kändes urstark inifrån och ut, häftigt! Hennes skrivprocess som jag uppfattade som byggdes utifrån ”ordning och reda” kittlade lite extra mycket.

Det är inte utan att man blir oerhört inspirerad till sina egna bokstäver när man lyssnar på andra som lyckats och hittat sin roll. Även om det är mer än galet svårt att få ut orden i mer tryckt format förstås. Fast man vet ju inte förrän man provat…..

Cilla

1 Comment

  • Reply
    Kerstin
    14 september, 2017 at 13:37

    Det är att rekommendera de här författarkvällarna

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.