Racing

Falkenberg Classic 2017, säsongsavslutning

I helgen är det dags för sista racingtävlingen för säsongen och som tidigare år är det Falkenberg som bjuder in. Det är inte utan att spänningskänslan blandas med lite vemod, men det är nog så oavsett intressen att det blir lite konstigt när säsonger når sitt slut. Som tur är vet man att det kommer fler!

Förarna installerade sig redan på torsdagskvällen i depån på Falkenbergs Motorbana. Under fredagen är det som vanligt träning och besiktning. Vi övriga supporters anländer under fredagkvällen när skoldagarna är avslutade. Har vi tur så ansluter även den siste familjemedlemmen som varit på resande fot ett par veckor, med det beror på flygtider och förberedelse inför hans nästa tävling. Hans jobb som racingmekaniker hos Olsbergs MSE har denna omgången tagit honom till Frankrike samt Seattle, USA. Grym vardag för en 19-åring!

Helgens tävlingar i Falkenberg blir extra spännande, inte bara för att varje förare vill få en bra känsla med sig in i vilo- och mekarperioden under vintern. Alla klasser ska förstås avgöras och säsongens vinnare ska koras. För både sambon och familjens äldste son så ser det riktigt bra ut inför helgen, båda leder sina klasser. Självklart är det inte avgjort förrän sista målgången är gjord på söndag eftermiddag och såvida inte Sören P hittar på något knasigt så får nog Arvid det svårt att stå överst på pallen. But it aint over til it´s over – som bekant 🙂 Jag har en stark känsla att både ”Laban” och Lennart inte kommer ge sig i första taget, så det kommer bli en tuff och härlig kamp! Sen var det den lilla detaljen att allas bilar ska förhoppningsvis förbli hela, helgen igenom.

I sambons klass är det inte lika tight, men mycket kan hända på en biltävling, tro mig! PG kommer tyvärr inte till start efter sin sejour i Holland och enligt anmälningslistan så kommer inte Sohlman vara med heller. Har för mig att hans vackra Jaguar fick sig en kyss i Köpenhamn för ett par veckor sedan. Dock är Anders Schildt med och även om hans röda Healey är snabbare än sambons midnattsblå så vete sjutton om poängen räcker om båda tar sig hela i mål i ordinarie fart. Lotsengård har även han överraskat tidigare så han vill nog inte ge sig utan kamp han heller, allt kan hända…

Det är nog bäst att jag ger den där ”Pulled Beef” jag har ugnen lite extra omsorg så kvällens middag i asfaltsdepån blir en bra uppladdning för familjens förare som förhoppningsvis kan känna sig som vinnare på söndag kväll! (Annars får de garageförbud i några veckor 🙂 )

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.