Böcker

Förövarna – Nora Roberts

Jag går ju och smådrömmer om att bli bokbloggare – eller det kanske jag redan är lite eftersom jag bloggar om böcker ibland. Drömmen består nog mer i att bli en sån där som får bokpost från förlagen och så får man läsa dem gentemot att de recenseras. Bokstagrammare tror jag det kallas om recensionen bara läggs via Instagram, och det vore ju inte fy skam det heller 🙂

På just Instagram följer jag en del förlag för att få veta om vilka böcker som är på g och att lära mig mer om den världen. Om jag stalkar dem riktigt ordentligt kanske de också lägger märke till mig OM det någon gång skulle bli aktuellt och skicka lite bokstäver till dem. Ibland hojtas det även till från förlagen att de söker personer som vill recensera böcker och det vill jag ju gärna!

Förövarna

Förövarna av Nora Roberts är just en sådan bok, denna gången från Bonnierförlagen vilket jag tror är ett av de allra största. Roberts är en produktiv författare och läser man böcker kontinuerligt så gissar jag att man åtminstone någon gång stött på hennes böcker. Jag har läst lite av henne från och till genom åren och klassade henne från början som en mer romantisk författare. Ni vet där kvinna möter man, tycke uppstår,  sedan en konflikt och sen när den är löst så har tycket ökat. Med jämna mellanrum passar dem böckerna mig perfekt! Dock inte lika ofta som andre genre. Så det har blivit att jag undvikit Nora Roberts lite. Ända tills ett par år sedan då jag fick låna systerdotterns böcker och blev imponerad! Visst fanns kärleksreceptet kvar men också spänning och kopplingar till olika samhällsproblem. Allt skrivet på ett sätt som gör det snabbläst och enkelt att ta till sig.

Den senaste boken som Nora Roberts kommit ut med är just Förövarna och den följer i samma ”braiga” anda. Redan några sidor in i boken börjar en konflikt som följer med hela vägen till slutet och påverkar berättelsens gång och upplösning. En välbärgad, fin familj i ett putsat amerikanskt bostadsområde lever utåt sett det perfekta livet. Pappa är läkare, mamma hemmafru med välgörenhet och engagemang i olika organisationer som sin sysselsättning. Utöver man och barn förstås. I familjen finns två väluppfostrade barn där sport, musik och höga betyg är självklarheter.

Inget är som man tror

Bakom det vackra husets stängda dörrar är tonen dock en annan där far i huset utövar sin makt över familjen med både fysisk och psykisk misshandel. Den ömma modern har fallit helt mannens fälla och litar blint på att allt han gör är rätt trots att slagen haglar. En kväll går allt över styr och familjen splittras där som tur är barnen blir omhändertagna av en stöttande moster. Längre in i berättelsen får vi följa sonen, Zane, hur han kommer tillbaka till stan där hans uppväxt varit så kaosartad. Kort därefter anländer även Darby, en kvinnlig trädgårdsarkitekt som även hon bär på ett brokigt förflutet. De båda möts och självklart uppstår tycke men det förflutna är inte klara med någon av dem än.

Boken är riktigt bra! Flera gånger så tänker jag att ”nu lugnar det ner sig” när karaktärerna börjar bli lite mer lyckliga men så vänder det och ytterligare twist uppstår. Samtidigt som jag VET att det kommer sluta lyckligt kan jag inte låta bli att hålla andan bitvis och undra hur sjutton det ska reda ut sig nu och det är ett gott betyg.

Tack Bonnierförlagen och Marie Jungsand att jag fick läsa Förövarna av Nora Roberts.

Cilla

 

2 Comments

 • Reply
  Pernilla
  23 januari, 2020 at 21:21

  Vad kul det låter att få recensera böcker ?? och smart av dig att göra dig ett namn för förlagen ?
  ?

  • Reply
   Cilla
   24 januari, 2020 at 10:35

   Ja det hade varit superkul!! Man försvinner nog i mängden men värt ett försök ??

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.