Lite blandat

Gekås i Ullared – en härlig utflykt!

Ungefär lika ofta som jag investerar i något vackert från modehusen så åker jag till Gekås i Ullared! Det har blivit en tradition att tillsammans med en vännina ungefär en gång om året åka dit. Det finns väl inget som säger att man måste vara konsekvent i sitt shoppande? 🙂

Fast det är klart, det blir inte så mycket handlande av just kläder och handväskor för min del på Gekås. Även om ett par retro-tshirts fick följa med hem denna gången. Sen KAN det vara så att jag hittade två par skor på Scorette-outleten utanför 🙂 Mest går jag nog loss på avdelningen för duschcreme, tvättmedel och liknande. På riktigt så känner jag mig rik när ett skåp i tvättstugan är fullt med förbrukningsvaror. Det är så himla skönt att bara kunna hämta en ny tandborste eller en rulle plastpåsar så fort det behövs. På något vis tycker jag inte om att småhandla det då och då, förmodligen på grund av att jag ofta kommer hem och har glömt det….

Flera påpekar för mig att det är lika billigt att köpa dessa varor i lågprisbutikerna hemikring men det är ju inte lika roligt! Så även om inte businessen blir lika bra nuförtiden eftersom bland annat legokonsumtionen gått ner drastiskt, fortsätter vi att åka. Dessa resor har också en tendens att ha samma morgonupplägg varje gång, varför ändra på ett vinnande koncept? Vi vill komma iväg tidigt så vi träffas i Stensjön för att parkera en bil vid sextiden på morgonen. När vi sedan kommer till Smålandstenar och det berömda Göstas Konditori så har vi inte bara blivit hungriga utan även avhandlat en del kring vad som hänt sedan sist på familjefronten. När vi kom in på kaféet i onsdags så skojade ortens äldre stammisar med oss om att Ullared minsann var stängt idag. Vi kunde inte förstå hur de visste att vi skulle dit?! Inte kunde vi trösta oss med den sedvanliga päronbiskvin heller som var slut. Tur att den kunde raskt ersättas med något annat efter frallan.

För varje gång man kommer in på Gekås så har det förändrats ganska mycket. Det känns som att det blir större och större och man slås av vilken bra affärsidé de har fått ihop på den lilla orten. Tänk vilken resa som gjorts sedan det såldes städrockar för 3,75 SEK i slutet på 60-talet. Numera finns ju både hotell och tv-serie kopplat till verksamheten och till och med charterflyg som går till varuhuset! Undrar om en sådan utveckling skulle kunna hända nuförtiden med start idag? Utbudet är enormt och hade man varit i tagen att flytta hemifrån till exempel skulle man få ihop ett helt bohag förutom möblerna till en riktigt bra peng. Förr kunde grejerna kännas något omoderna men nu är det samma stil som man ser i inredningsreportagen.

Jag ser redan fram emot nästa gång jag ska åka dit dels för att det är ett härligt sätt att umgås med en väninna på och dels för att butiken är en upplevelse i sig. Vem vet i september när det är race i Falkenberg, då kanske det börjar bli ebb i förråden 🙂

Cilla

(Bilden ovan har jag lånat från Gekås hemsida och är tagen av Joakim Leihed)

2 Comments

  • Reply
    Anna H C
    30 juni, 2017 at 10:03

    Bästa traditionen med bästa Cilla ?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.