Löpning och Träning

Bjärehalvön – 21 097,5 meter och tjejhelg

För fjärde året i rad så åkte vi några tjejer till Båstad för en löptur längs den vackra Bjärehalvön. Liksom flera av de tidigare åren så packade vi in oss i en husbil och tog oss mot västkusten. Det är inte utan att man nynnar glatt på ”Truck Driver Song – 24 meter lång” när man rattar runt det mobila hemmet på vägen. Speciellt när man får vända för att sällskapet i transporten glömt både telefon och lämna husnyckeln till familjen 🙂

Egentligen var det inte meningen att vi skulle åka ner till Båstad och delta i en del av Bjäre Challenge i år. Jag hade inbillat mig att loppet skulle gå som nästa helg, men hög på endorfiner från maran i Stockholm fick jag se att det fanns möjlighet i almanackan att delta. Med viss övertalning fick jag med mig tidigare loppkumpaner och jag bokade den största campingplatsen First Camp i Torekov hade. Backa med husbil tillhör inte något jag tränat så mycket på så kan jag skapa andra möjligheter så gör jag gärna det.

Loppet innefattar både ett helt maraton och en halvmara så antingen springer man från Båstad via Torekov till Båstad igen, eller sträckan Torekov-Båstad. Banan är oerhört vacker och flera gånger ser man havet, om man inte har för bråttom fram i spåret förstås 🙂 Underlaget varierar mellan asfalt och grus, gärden och kohagar samt en liten bit strand. Det gör att banan blir aldrig tråkig och är en utmaning för både kropp och själ, speciellt de stigande kilometrarna på mitten….. Dock gör våfflan vid Kattvik, sju km från mål, det så värt det. I samband med en vattenstation står det några vänliga själar och gräddar våfflor med sylt och grädde för glatta livet. Förra året när jag lufsade runt hela maran tog jag två hjärtan 🙂 I år sprang vi hälften så då tordes jag bara ta en.

Prestationen i loppet blev bättre än jag väntade mig så jag är riktigt nöjd, här finns mer att ta av till kommande evenemang! Dock är själva tävlingen bara en del av en sådan här helg. Det är riktigt mysigt att få umgås bara några tjejer ett par dygn. Vi hinner prata om ditten och dattan, avverka funderingar kring jobb och familjen samt världen i allmänhet. Att den kryddas ytterligare med god mat och dryck är alltid extra kul. Efter att lördagen börjat duggregnande och grå så sprack det upp lagom tills vi kom tillbaka till campingen på eftermiddagen och vi kunde njuta av solen och något gott i glasen en bra stund. Framåt kvällen gick vi stranden bort mot hamnen i Torekov och hittade god fiskgryta på en av restaurangerna. Ett par av oss slog till på några ostron till förrätt som en annan del av sällskapet tyckte var i det närmaste förfärligt 🙂

Att ha rört på sig tills man blivit riktigt trött och sen får njuta ytterligare av det som smakar gott i trevligt sällskap är en härlig helgkombination! Kan varmt rekommenderas 🙂

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.