Racing

Zandvoort, Holland – det är dags för race!

Det är första gången vi åker på race i Holland, tidigare har det bara varit England som fått besök när vi tagit Healeyn utanför Sveriges gränser. Det är fem svenska förare som kommer delta i British Race Festival under helgen och vi hoppas självklart på framgångar och att någon av dem kan slå ett par brittiska förare på fingrarna.

Som alltid när man åker iväg någonstans oavsett om det är semester eller andra tillfällen så funderar i alla fall jag om jag fått med allt. Jag skriver inga listor men gör mentala noteringar kring vad som ska med. Racet pågår till söndag och därefter ska vi turista lite på Holländska nordkusten som enligt utsago ska vara riktigt fin. Förmodligen är vi borta 8-10 dagar men som tur är har vi husbilen med och den går nästan att packa i hur mycket som helst 🙂 Fast det är inte utan att man funderar på om allt är med…

Bilen – check! Redan dagen efter förra tävlingen när bakaxeln gick sönder påbörjades restaureringen så nu är den fit for fight igen med en extra fräsch bakdel 🙂 Däcken är lastade, det går åt ett gäng, bensindunkarna fyllda och förarens personliga utrusning är tvättad, vädrad och inpackad. ”Garaget” på husbilen, utrymmet längst bak som man öppnar utifrån, är fyllt till bredden. Här finns tält som bilen står under när man inte kör på banan, verktyg, domkraft, olja och allt man kan tänka sig behöva en sådan här helg. Det vi inte har det har någon annan så det mesta går att fixa om det mot all förmodan skulle gå sönder.

Maten – check! Det går allt som oftast köpa mat på dessa tillställningar men hamburgare och dylikt tröttnar man snabbt på samt att det är mycket trevligare att duka långbord på kvällarna med egen mat. Vi kommer till banan och depån på torsdag kväll och är ”fast” där till söndag kväll så tre mål mat om dagen inklusive fika och annat gott står på matschemat. Det blir mycket grillande förstås så utmaningen är att variera vad man ska lägga på gallret. Tack och lov har kylskåpet ett frysfack som jag fyller med diverse grillmöjligheter. Undrar förresten om jag skulle kunna få plats med ett glasspaket…..? Någon gång i framtiden ska jag kanske engagera mig i inredning av husbilar. Jag tror annars att de kommer fortsätta att sätta en låda under kylskåpet istället för en större kyl.

Kläder – check! Sol, regn och kyla – jag är redo för allt! Kanske inte snö men det vore väl sjutton om det skulle bli så kallt i juli. Över själva racinghelgen har en engagerad förare tagit fram snygga pikétröjor som vi alla har på oss där det framgår att vi är Austin Healey Racing Team. De föranleddes av en glad och engagerad färg- och modelldiskussion, det är ju alltid kul att synas lite extra speciellt på utländsk mark och då vill man vara snygg. Självklart hoppas jag på fint väder så shorts eller sportig kjol är planerad till teamtröjan. Annars så frossar jag i packutrymmet och plockar med mig lite av varje, så även en klänningstrasa till grillkvällen. Vem vet, kanske jag får gå på trevlig restaurang när vi turistar så guldskorna är också med 🙂 De är dock mer av den bekväma varianten för säkerhets skull.

Bil, mat och kläder – då ska det nog var klart för avfärd! Tot ziens!

Cilla

7 Comments

 • Reply
  Lena Johansson
  5 juli, 2017 at 14:28

  Trevlig resa, hoppas ni får bra racingväder❤

 • Reply
  Anna H C
  5 juli, 2017 at 17:23

  Snygga skor på bilden 😉 Önskar er en riktigt fin resa och att Claes VINNER och att du är bäst på att hejja 🙂 Kram!!!

 • Reply
  Antonia
  5 juli, 2017 at 18:03

  Ha de så trevligt!!! Håller tummarna för vinst ✌??

 • Reply
  Angelica
  5 juli, 2017 at 22:52

  Lycka till ❤ Ser fram emot familjebild med teamtröjorna på ☺
  Kör försiktigt.

 • Reply
  Marialotsan
  8 juli, 2017 at 22:26

  Sååå mysigt vi har på ”våra” race???

  • Reply
   Cilla
   9 juli, 2017 at 09:16

   Jaa Marialotsan ?

 • Reply
  Maria Davidsson
  9 juli, 2017 at 16:14

  Snyggt åk
  Vad är det för märke på Er husbil ??? (Magnus är sugen )
  Ha det bäst

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.