Västervik

Glad Påsk från Västervik!

Glad Påsk! Jag gillar verkligen påsken. Det är fyra dagar skön ledighet som allt som oftast bjuder på god mat, härligt sällskap och vila. Kan det bli bättre? 🙂

Egentligen gillar jag alla högtider på året och tillfällen till att laga just lite extra god mat och passa på att träffa människor jag inte träffar så ofta. Självklart är det fritt att göra varje dag i veckan och det är viktigt att njuta lite i vardagen med men jag tycker om att längta lite till speciella tillfällen. Allt för att få lite variation och uppskatta saker och ting lite extra.

Jag tog Rover-kvasten till Västervik redan i onsdags efter ett stopp på vägen hos pappa i Lönneberga. För första gången i hela mitt liv tillredde jag en hare! Pappa Willy hade ordnat så att den var självklart urtagen och flådd, samt hängt den mörande tiden. Det var inte utan att jag tänkte att en riktig kock hade svurit ramsor på mig om han eller hon stått bredvid. Mycket gick säkert till spillo men en mustig gryta blev det i alla fall som blev godkänd både då och på påskaftonens buffé 🙂

Skärtorsdagen hade jag helt för mig själv i huset och blandade matlagning, träning och pyssel friskt – en grym dag! På kvällen väntade de bästa gästerna i form av ALLA i familjen och det var länge sen vi lyckades samlas på samma ställe. Maten uppskattades, speciellt den griljerade påskskinkan som flera av oss längtat efter sen jul 🙂 Dock blev kvällens och sedermera helgens kulinariska höjdpunkt en gigantisk, supergod och himmelsk tårta som svärdottern levererade. Herrgud vad den bruden kan baka! Äggformad, marsipanklädd med hallon och daimfluff var ”to die for”!

 

Den uppskattades även under långfredagen när mycket trevliga gäster från metropolen Nässjö anlände. Vi körde en favorit i repris under eftermiddagen och grillade korv ute på Gränsö. Lillön på Gränsö kan jag rekommendera varmt som ett utflyktsmål. En lagom promenad från vägen och så finns det både bänkar att sitta på, dass och en grillplats med vindskydd. Vänliga själar ser till att det finns torr ved att elda med och den brasan värmde gott för fy vad kallt det var ute. Nässjö-korven satt fint också förstås 🙂

Under lördagen övergav vi Västervik för några timmar för att fira glad påsk hos syster med familj i Vimmerby. Ett riktigt släktkalas med långbord och gäster i alla åldrar även om den yngsta i femårsåldern förstås gör bäst succé. Min generösa syster hade även ordnat påskägg till alla och inte bara fördelat ut godis i dem huller om buller. Alla fick sin favoritsort eller en gåva som var extra uppskattad, då värmer ägget extra mycket.

Idag på påskdagen har jag intagit soffläge och som jag njuter! Även om utsikten är grå utanför så är den ändå bland världens bästa. Eftersom jag sprang långpass på 150 minuter för några timmar sen så har jag bestämt att jag är värd att ligga här typ hela dagen. Äventyrsfilmer på tv:n, rester av påskägg, bok, dator och varm skön filt om trötta ben är heeeeeelt underbart. Här kan jag hänga ett tag, eller i alla fall tills imorgon då jag misstänker att några vill åka mot Eksjö igen.

Glad Påsk! / Cilla

2 Comments

  • Reply
    Antonia
    1 april, 2018 at 19:17

    Ja det var roligt att ses o den blivande 5 åringen var såå nöjd med sina ägg ?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.