Lite blandat

Äldre blir jag gärna men behöver det synas?

Jag har nästan alltid velat vara äldre, egentligen ända fram tills bara för några år sedan. Förmodligen har det berott på att jag har velat ha den erfarenheten och kunskapen som de som är 10, 20 eller fler år äldre. Effekterna det ger på utseendet ville jag nog inte ha 🙂

Det är inte så att jag har någon större depression över att kroppen påverkas av tiden och tänker väl inte på det sådär jätteofta men visst är det tråkigt?! Jag som är fortfarande helt övertygad om att jag har mina bästa år framför mig, i det mesta faktiskt, ska nu behöva tänka på hjärt- och kärlsjukdomar och kråkfötter? Det går inte ihop sig, det förstår vem som helst!

Från gymnasiet ända fram till nästan nyss så reflekterade jag knappt över detta, att fysiken påverkas med att jag blir äldre alltså. Visst har jag också stått framför spegeln och förbannat tunnt hår, muffinsfluff runt midjan eller vad man än kunde komma på i stunden. Å andra sidan har det nog inte varit så allvarligt eftersom jag inte gjort så mycket åt det. Eller, jo en kort stund försökte jag väl åstadkomma en förändring sen blev det för tråkigt och jobbigt. Såsom en hårförlängning á la hockeyfrilla eller inte äta något onyttigt på någon timme eller två. Sen kom alltid konstaterandet att ”så viktigt är det ändå inte” ryckte på axlarna och gick vidare till nästa omgång dök upp. När jag tänker efter så var dessa små kriser ofta kopplade till hunger eller att någon i min omgivning inte gav mig den uppmärksamhet jag faktiskt förtjänade 🙂

Det är skönt att i takt med att jag lyckas skramla ihop fler år och fler födelsedagar med fler paket, så blir dessa små oviktiga kriser färre. Uppmärksamhet kan man skaffa sig själv och hunger går faktiskt att åtgärda ganska lätt. Så då landar jag skönt in i att det kanske inte blev så tokigt ändå, en grym familj och hälsan fick jag ju trots eventuella skavanker. SEN HÄNDER DET! Det dyker upp kråkor som gör avtryck kring ögonen! När gör de det förresten? På nätterna? Flyger det in små kråkor med tunga fötter och klampar omkring i mitt ansikte som nåda marodörer, de kan väl åtminstone fråga först vart jag vill ha dem!? 🙂 Förresten måste de ha någon slags lista de går efter för de verkar inte komma till alla vid samma ålder! Undrar om de har någon chefs-kråka som prickar av……

Efter det så kommer alla artiklarna och studierna, hur mycket svårare det är att komma igång efter 40 plus. Hur mycket mer insats det krävs osv osv. Vaddå?! Det är ju nu jag ska bli som starkast, snabbast och snyggast! Nu finns tiden och möjligheterna och då ska det bli svårare! Hur taskigt är inte det på en skala. Så nu ska jag äta ännu mer grönsaker, trots att jag nyss lärt mig, göra fler träningspass och boka in mig på alla skönhetsbehandlingar som jag kan hitta!

Eller förresten, jag skiter i det helt enkelt… Det blir för jobbigt och tråkigt, jag lägger den energin på att göra det som är kul istället! Hänga med härliga människor, skriva, resa, träna för att det är skönt och äta allt gott jag vill ha! Dessutom får det faktiskt gärna synas, att jag lever och mår bra och vill kråkorna komma så är de välkomna – jag bjuder på det 🙂

Cilla

 

2 Comments

 • Reply
  Kerstin
  29 mars, 2018 at 17:19

  Bra tänk❣️❣️❣️
  Jag tror inte på skönhetsbehandlingar, tror att börjar msn måste man hålla på HELA TIDEN
  Du är så fin?

  • Reply
   Cilla
   1 april, 2018 at 16:46

   Detsamma snygga Kerstin!!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.