Löpning och Träning

Löpteknik och löpstyrka hos Lofsangruppen!

Löpteknik och löpstyrka var temat för min lördag och det till på köpet i Stockholm! Som ni vet så använder jag mig av Lofsangruppens PT Online tjänst men i helgen var jag faktiskt på plats i deras studio på Söder i Stockholm. Det var grymt bra och inspirerande!

Med jämna mellanrum läser jag om evenemang som jag skulle vilja delta i men allt som oftast finns de inte på nära håll utan det är de större städerna som gäller. Det är inte bara tillställningar inom löpning och träning som jag skulle vilja delta i utan även bokaftnar, författarbesök, mode-happenings och utställningar. Visst är det bara att ge sig iväg men det tar sin tid med resa och jag vill gärna ha sällskap åtminstone en bit på vägen också 🙂 Så de allra flesta aktiviteterna bläddrar jag förbi, suckar lite och drömmer vidare. Några specifikt utvalda hamnar förstås på en önskelista till kommande tider, som till exempel att vara med på riktig träning hos Lofsangruppen 🙂

Vi är några stycken som tränar inför den stora utmaningen i Bohuslän i augusti, läs mer här, och två av oss ska även ta oss an Stockholm Maraton i juni. Under de sista veckorna har löpningen ersatt vinteraktiviteter såsom längdskidor och styrketräning så vad vore mer passande än att få hjälp med tekniken! Två flugor i en smäll när då Lofsangruppen erbjuder två workshops på samma dag i just löpteknik och löpstyrka.

Eftersom fredagsmyset är rätt hemtrevligt och att flera av de tränande damerna i sällskapet har fullmatade scheman så blev det en tur med bil över dagen. Javisst låter det långt men om ni visste vad tiden går fort med fyra energifyllda kvinnor i en Range Rover på E4 till storstaden 🙂 Trots en arla morgon så var vi taggade som tusan när vi kom fram precis lagom till samlingen. Lofsangruppen är snarare än studio än ett ordinarie gym där bara bokade klienter och grupper håller till så det var ”bara” vi 12 fokuserade kvinnor som var där den dagen. Ett riktigt bra upplägg! Alla hade sitt mål med löpningen och sina utmaningar men det var extra kul att det verkligen var vanligt folk som var med. Även om vi inte kände varandra alls så möts man i samma mål, att få lära sig mer och utvecklas – grymt!

Det blev löpteknik med bästa Sara Wiss på Hammarbys hemma arena och vi sög verkligen i oss allt hon sa. Med sammanbitna miner och tusen tankar försökte vi hålla linjen i kroppen, trycka fram med höften, slappna av i axlarna, ha snabba fötter och lyfta blicken. Jädrar i mig så roligt det var!! Jag gissar att det är tjugofyra vader idag som ger sig till känna ganska så mycket. När Sara sprang iväg en bit för att kunna se oss spring så suckade vi allihop över spänst och steg, varför började vi inte tidigare?!?

Pass två höll härliga Lena Ovegård i och fick polletten att trilla ner ordentligt hos oss. Hon kopplade ihop löpstyrkan med löpningens rörelser så pedagogiskt att till och med jag fattade! Vi fick oss en rejäl genomkörare inne i studion men utan hets och stim. Här gällde det snarare slowmotion och känna efter så rätt muskel jobbade. Eller så var det bara jag som hörde slowmotion eftersom jag som vanligt har för bråttom i det mesta 🙂

En jädra bra dag helt enkelt! Inspirerande ledare och pass, härligt sällskap och så var jag ändå hemma till lördagsmiddagen. Fast nästa gång vill jag nog hinna med lite mer, det finns så mycket kul att njuta av!

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.