Lite blandat

Sociala medier och Facebook…..

Kan vi ta det här med sociala medier och Facebook lite, är det okej? 🙂 Lite med tanke på veckans händelser kring Facebook. Jag vet mycket väl att Facebook räknas i begreppet sociala medier men vill ändå dela på det lite i detta kanske något klurande inlägg. Utifrån en vanlig människas perspektiv i 40 plus.

Jag är en sen användare av sociala medier, en så kallad late bloomer eller sist på bollen, vilket som. Facebook skaffade jag så sent som förra sommaren (2016) och Instagram något halvår innan. Twitter har jag haft längre på grund av de korta snabba nyheterna och LinkedIn ännu längre än så. Den sistnämnda då det på PwC-tiden var en bra plattform att dela information och inspiration på samt kunskap förstås! Nuförtiden spelar den än större roll i nätverkande kring nya skrivande funderingar.

Att jag gick med i Instagram var på grund av att jag ville inspireras av alla härliga människors bilder och aktiviteter. Jag är inte den som blir stressad över att någon tränar mer än mig i snyggare kläder och får bättre effekt. Herre jistanes vi har alla olika förutsättningar med kroppar, tid och viljan att lägga ner engagemang. Jag har ingen aning om hur deras övriga liv ser ut, det vill säga den som inte fångas på bild och som är verkligheten! Som alla andra har jag nog med mina egna armar och ben än att försöka förstå och engagera ihjäl mig. Däremot är jag glad över att jag får ta del av en den lilla lilla delen som de visar. Då får jag också bli glad och kan heja på, sånt gillar jag 🙂 Detta gäller oavsett om det är träning, mat, mode, livstil, bilar eller vad det nu må vara jag följer.

Facebook får jag erkänna att jag var skeptisk till länge, fråga mina före detta kollegor så får ni höra. Jag trodde i mitt stilla sinne att det var bara ”skvaller” och inte alls lika inspirerande inlägg och bilder som Instagram. Att det var ett sätt att hålla bättre koll på grannen helt enkelt. När jag sen blev med Facebook med bland annat tanken att få fler att läsa min bokstavslek, jag erkänner, så blev jag positivt överraskad! Visst finns de inlägg som inte slår an lika mycket hos mig men i huvudsak är det ju massor av engagemang och sköna människor! Grupper som visar sina snygga kläder och handväskor, brudar som springer långsamt och fort, fina bilar som man får följa hur de renoveras och byggs med kärlek. På sistone även grupper kopplade till LinkedIn och företagande i länet.

Flera människor som jag inte haft kontakt med på flera år har också dykt upp och nya människor med samma intressen. Någon har jag efteråt träffat i verkligheten och helt plötsligt så känns det som vi känner varandra trots att vi bara haft sporadisk kontakt på Facebook. Snacka om ett grymt insteg till en ny kontakt i passionär-yrket!

Nu följer jag sporadiskt debatten med Facebook och Cambridge Analytica och dels tänker jag att det var då fasen nu när jag precis gått med och dels att vänta lite – det är ju jag själv som skapar mitt flöde. Vad jag får i mitt flöde på Facebook kommer från liknande inlägg som jag valt att gilla och kommentera. Det är ungefär samma saker som jag skulle resonera om på en middag eller annan social begivenhet. Mina mer personliga tankar om ditten och datten håller jag för mig själv eller de nära och kära. De delar jag nog inte med mig av på vare sig Facebook eller större sociala sammanhang. Så mig har inte Cambridge någon större nytta av 🙂 Jag fortsätter att inspireras och glädjas helt enkelt!

Cilla

Bli gärna polare med mig på Facebook, Instagram eller LinkedIn, där bilden kommer ifrån.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.