Löpning och Träning

Stockholm Marathon och Icebug Xperience i Bohuslän

Då är 2018 års träningsmål satta för min del, det blir Stockholm Marathon i juni och Icebug Xperience i Bohuslän i månadsskiftet augusti/september. Så nu är det bara att fortsätta bita i med träningen!

Faktiskt är det första gången i vad jag tror hela mitt liv som mina nyårstankar inte har ens ett stråk av att ”börja träna” eller ”träna mer”. Fasen, jag håller ju på så gott jag kan ändå och det är rätt skönt att bara fortsätta tuffa på. På Instagram följer jag en småländsk PT Caroline Helt som även är med i ett koncept som kallas PT på riktigt, och där är det verkligen raka rör. Träna hårt och håll käften är hennes motto! Hon var inne häromdagen på att det är jädra skönt när ny- och omstarter inte behövs utan bäst är att bara tuffa på. Samtidigt var dock beskedet att jobbet aldrig tar slut och den tanken vete sjutton om jag vill tänka 🙂 Jag har ju tusen år mer utan träning än med!

Även om jag nu inbillar mig att jag är en tränande människa så vill jag ändå ha mål att träna för. Jag vågar inte släppa sargen riktigt än och bara köra på. Samma känsla har jag med att komma på träningspassen själv så jag frossar fortfarande lyxigt i min PT Online 🙂

När jag klurade på vad jag ville ha för träningsmål så kom marathon upp ganska så snabbt. Jag är beroende av känslan av att klara ett så långt lopp med allt vad det innebär. Det går inte göra utan att träna ordentligt, under loppet går jag igenom alla personligheter jag bara har och så belönas jag med en sådan fysisk trötthet att det känns som jag gjort något på riktigt! Tänk att få uppleva det en femte gång. Jag har inte glömt löftet från förra året med ett lopp utomlands men Stockholm Marathon ligger för bra till i tiden för att inte göras en gång till. Det är en ny bansträckning i år också vilket gör det lite extra spännande. Så 3 juni står jag på startlinjen till Stockholm Marathon igen, inte som en gasell eller leopard men som en stark elefant som orkar hur mycket som helst 🙂

Lidingöloppet har i flera år varit höstens mål för träningen och när en kompis kom med idén om ett 3-dagars lopp i Bohuslän i augusti/september tänkte jag att det får självklart bli Lidingö i år igen. Sedan tog nyfikenheten över och jag läste lite om det och sen lite till och sen var jag förstås fast. Icebug Xperience West Coast Trail är ett lopp som går 31/8 – 2/9 vid Bohusläns kust. 74 km ska jag tydligen ta mig igenom innan jag är i mål på söndagen, men det är fördelat på tre sträckor på 22- 29 km vardera och man får mat när man kommer i mål på respektive sträcka! Det ni 🙂 Självklart kommer jag inte springa hela vägen, även om den möjligheten ges, utan det är så finurligt att man kan antingen gå hela vägen eller kombinera springa/gå. Kombinationen valde jag när jag anmälde mig. Jistanes vad jag ska njuta av havet, utsikten, maten, sällskapet och när jag är i mål kommer jag vara så mallig att ingen kommer kunna prata med mig på flera dagar! 🙂

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Therese
  7 januari, 2018 at 08:17

  Härligt med mål. Jag kör Skellefteå midnightrun och Mora träsk

  • Reply
   Cilla
   7 januari, 2018 at 19:40

   Vilka spännande lopp det låter som, de måste jag nog kolla in 🙂 / Cilla

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.