Lite blandat

Minus eller mer minus, aldrig plus eller knappt noll!

På en arbetsplats i min närhet och som faktiskt består av bara män har ett uttryck myntats med en något besk ton: ”antingen ligger man på minus eller mer minus, till plus kommer man aldrig upp till, inte knappt ens till noll”! Själv blev jag oerhört glad över höra det då jag nästan började tvivla på min egen härliga utstrålning 🙂

I min roll som passionär innebär det att jag spenderar mycket tid i hemmet vilket jag njuter oerhört mycket av. Det kan dock påverka omgivningen när tid helt plötsligt finns till ditten och datten som rör just hemmet. På något konstigt sätt verkar detta påverka även övriga familjen och att jag tydligen yttrar en del noteringar högt 🙂 Jag har självklart svårt att se detta och är helt oförstående till påståenden som skulle kunna tolkas som att någon ligger på minus. Dock är det inte utan att det sådde ett frö och jag började fundera väldigt kort på om jag ändå bidrog till något minus 🙂 Det verkade ändå lite synd om den som skulle inneha minustecknet…

Det gick dock inte många timmar förrän en av väninnorna uttryckte ungefär samma funderingar och jag började ana något. När sedan ytterligare en kompis berättade nästan exakt samma situation hemma hos dem måste det väl ändå vara en trend? 🙂

Ett exempel: någon i familjen uttrycker något som till exempel behöver göras till någon annan, ofta en sambo eller make. När sedan förväntningar inte infrias i form av tid, kvalitet eller det blir helt enkelt fel så verkar det bli synd om utföraren och lägger sig själv på minus, eller? 🙂 För det kan väl ändå inte vara så att den som uttrycker önskan lägger utföraren på minus? Jag menar, hur svårt kan det vara att ta en instruktion! (Ha ha ha 🙂 )

Min trendspaning testades även på julaftons natt hos flera personer och den höll då med. Faktiskt var det till och med så att den som kanske yttrat uttrycket först fanns med i sällskapet och denne stod fast vid det. Nu vet vi ju alla från skolan att för att få elektroniken att fungera så måste minus alltid mötas av ett plus, eller hur? Så om då ena parten ALLTID ligger på minus, mer minus aldrig plus eller ens noll så måste ju motparten ALLTID ligga på plus?! Då torde det vara jag!

Puh, det var skönt att få det utrett! Så är du den som ofta får höra att din motpart ligger på minus, fundera inte så mycket på varför utan konstatera bara att då måste du vara på plus 🙂

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.