Lite blandat

Jag vill lyssna mer på P1, men…..

……jag glömmer bort att den radiokanalen finns. Förutom något enstaka ring-in program, som jag har svårt för oavsett kanal, så är P1 en oväntad bra radiokanal. Förr om åren har jag alltid låtit sökfunktionen rulla förbi både den och P2 samt ofta även P3 för att fastna på en musikkanal eller möjligtvis P4. Främst för att jag åtminstone skapat mig uppfattning att P1 är tråkig.

Dock har jag tröttnat lite på dessa musikkanaler åtminstone efter en stunds lyssnande och man till exempel har hört ”Despacito” tre gånger och Miriam Bryants ”Rock It” nästan lika mycket. Har ni också tänkt på att när en ny artist ska släppa nytt så spelas gärna de äldre låtarna? Undrar om skivbolagen har något med i görningen? Bara en knasig reflektion och säkert helt felobserverat. När jag tröttnat på musiken åker gärna en podd på eller då den mer familjära kanalen P4 för höra vad som händer i närområdet.

Eftersom jag lyckas spendera ganska mycket tid i bilen exempelvis mellan Eksjö och Västervik samt i något slags motionssammanhang så blir det en del lyssnande. Även de dagar jag är hemma, vare sig jag jobbar, skriver eller bara hemmapysslar så går radion. Så fort andra familjemedlemmar kommer hem åker TVn på ovh den tuggar fram till läggdags oavsett om någon tittar eller inte. Jag tror att det med TVn som det är med musikkanaler det blir lite samma samma, å andra sidan har de ganska regelbunden tablå på övriga radiokanaler med så jag kanske är fel ute där 🙂

I alla fall så har jag på senare tid blivit mer och mer sugen på lära mig mer och hålla något mer koll på omvärlden. Är det åldern eller för att man är lugnare i kroppen och har tiden? När jag kommer på att P1 finns som radiokanal så är den rätt bra. Visst kan man sakna musiken ibland men det är riktigt intressant att höra lite mer kring avhoppande partiledare, världsläget blandat med lite kultur och trädgårdsodling. Jag känner mig lite smartare när jag inte bara noterar de korta nyheterna utan faktiskt även lyssnar på någon expert som uttalar sig om Riksbankens mätmöjligheter. Vilka det nu är 🙂

Sedan tidigare har jag förstås en favorit i P1:s programtablå och det är förstås Stil med Susanne Ljung som jag nämnt tidigare. Innan har jag lyssnat på dem via SR-appen men på vägen hem från Västervik i söndags ramlade jag på det när det sändes. Det var tur jag var ensam i bilen denna gången då ämnet var ”Penis en svår grej för modet att paketera”. Oerhört underhållande historik och reflektioner 🙂 Denna veckan ser jag fram emot ”Gwyneth Paltrow – från hyllad skådis till hånad (men framgångsrik) livsstilsbyggare”.

Så för att jobba på min allmänbildning så hoppas jag att jag mer och mer kommer ihåg att kanalen finns.

Cilla

1 Comment

  • Reply
    Lena
    1 september, 2017 at 21:58

    Tack för tipset??❤

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.