Lite blandat

Jag har köpt en ny handväska, jippie!!

Eller ny och ny väska, det är den inte egentligen… Det blev inte någon fashionabel affär denna gången utan från ett köp av en privatperson som jag aldrig har träffat men som jag förstås känner till. Jag är osäker på om den förra ägarinnan, Charlotta Flinkenberg, har haft väskan sedan den tillverkades, å andra sidan har det ingen betydelse för nu bor den hemma hos mig 🙂 Tack Charlotta för att jag fick köpa den!

Hermès är ett av de mest kända modehusen i världen, inbillar jag mig i alla fall, som började med att tillverka sadlar med hög kvalitet redan 1837. Med tiden har varumärket utvecklats till kläder, klockor och förstås handväskor men även scarfes. Den första Hermès scarfen kom redan 1937 och har sedan dess designats i otaliga mönster. Vid första anblicken kan dessa sidenkreationer uppfattas ha en oregelbundet mönster och färger, åtminstone trodde jag det första gången. När man sedan undersöker dem närmare uppenbarar sig en regelbundenhet som kan innehålla all sköns bilder. Självklart står en sådan scarf högt upp min önskelista.

Är man minsta intresserad av väskor och framför allt handväskor så känner man även till Hermès den vägen. Väskor vars hantverk utvecklats just från sadeltillverkningen under 1800-talet. I utbudet som företaget har idag finns självklart flera olika modeller och varianter men de mesta kända torde nog vara Kelly-väskan och Birkin. I min värld är de väskorna väska och det är nog snarare en avlägsen dröm att få äga någon av dem än en verklighet. Åtminstone de kommande 20 åren 🙂 Dock ska man ju aldrig säga aldrig som bekant, drömmar slår ju in ibland.

Kelly-väskan fick sitt namn då furstinnan Grace Kelly av Monaco använde sig av denna för att dölja sin graviditet med prinsessan Caroline. Birkin däremot kom till efter att en av kreatörerna på Hermès stött på den engelska aktrisen Jane Birkin som mer eller mindre klagade över att hennes Kelly-väska inte var skapad för att användas ”varje dag”. De skapade en ny väska tillsammans som då fick skådespelerskans namn.

1997, på en av Hermès visningar, så delades en variant av Kelly-väskan ut till de som besökte den exklusiva modevisningen. Jag vet inte hur många det finns men utifrån vad jag ser ibland på glimtar av andra visningar så kan det inte vara jättemånga. Det som är extra roligt och häftigt med väskan är att den är tillverkad i genomskinlig plast! Vad du än har i väskan så syns det utifrån. Det är en sådan väska som jag har köpt. När jag berättade det studsandes i ett lyckorus för familjen så fnittrande någon och beskrev en syn där jag gick på stan med min nya väska och visade bland annat mina mer kvinnliga attiraljer 🙂 Jag fick förklara att när jag använder den så kan man ha en väska i väskan eller ett innehåll som är lite mer diskret.

”Un voyage au pays des merveilles” är texten på väskan, fritt översatt ”En resa till Underlandet”, är samma spännande känsla som när jag packade upp min alldeles underbara, fina, snygga, coola handväska.

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Lena
  3 september, 2017 at 21:52

  Du är ?❤

 • Reply
  Anna A
  4 september, 2017 at 18:15

  Spännande och modigt Cilla! Själv imponeras jag av er som är så strukturerade att man kan ha en genomskinlig väska ?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.