Lite blandat Västervik

Visst är det skönt att vara ensam hemma ibland?

Denna veckan är jag ensam hemma några dagar i Västervik och jobbar på ett redovisningsuppdrag tillsammans med PwC. Tiden som projektet löper på börjar ta slut och jag håller på, efter dryg ett år, att lära upp en efterträdare som ska fungera som en mer permanent resurs.

Under den tiden som jag hjälpt till på uppdraget och varit på plats i Västervik så är jag nästan alltid själv på kvällarna efter jobbet. Självklart är jag med på aktiviteter som erbjuds i stan ibland eller umgås med nyfunna vänner, men de flesta lediga stunder är jag alltså ensam. Givetvis trivs jag bäst i sällskap med nära och kära men visst är det skönt att vara ensam hemma ibland?!

Jag kan exempelvis äta precis vad jag vill! Nu är inte jag den som hämtar pizza eller kinamat i tid och otid för det, utan fixar gärna till något hemma. Eftersom det är bara jag som ska äta så blir urvalet så mycket större, då jag är nog den i familjen som äter det mesta. Utom bananer då förstås. Kött står ofta på menyn när familjen samlas så nu passar jag verkligen på att frossa i fisk, kyckling och även vegetariskt. Unnar mig ibland även en punchpokal som är bland det godaste som finns i chokladväg. (Säg det inte till någon bara…. 🙂 )

Det är också perfekta tillfällen att ”jobba på” när man är ensam hemma, vilket är också är en av anledningen till att jag faktiskt är i Västervik. Inga tider behöver passas om jag inte själv har något åtagande och jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag sitter kvar på jobbet istället för att åka hem. Ska man ändå inte göra något hemma så är det egentligen konstigt att samvetet kommer, om det inte är varje kväll det jobbas i och för sig. Det kanske är min inre hemmafrus kontrollbehov som ger sig till känna där. Eller så är det typiskt kvinnligt, fast män har väl också dåligt samvete om de är borta mycket från familjen?

Sist men inte minst så är man ensam hemma är man ensam med fjärrkontrollen! Ibland är det alldeles alldeles underbart 🙂 I skrivande stund så är det fråga Lund på TV:n i bakgrunden, hade jag varit hemma så hade helt garanterat varit Idol. Det är absolut inget fel på Idol, men jag inväntar gärna de mer seriösa avsnitten. Min skämskudde är välanvänd, medan andra fnittrar skadeglatt. Visst har vi fler TV-apparater hemma och möjligheten med Play, Netflix finns ju också men jag gillar tanken på att i alla fall delar av familjen hänger i samma rum på kvällarna. Åtminstone bitvis.

Tack och lov så vet jag att resten av familjen tycker ungefär likadant, att ibland slippa VD:n för företaget hemmet som ska bestämma och tjata om det mesta 🙂 Win-win!

Cilla

1 Comment

  • Reply
    Lena
    5 september, 2017 at 21:36

    Det märks att vi är födda av samma föräldrar ❤ vi är lika alla sex vad gäller att tycka om ensamheten, lite till mans söker vi den ibland

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.