Lite blandat

Läsår eller kalenderår – spännande när det börjar om!

Denna veckan går vi in i augusti och nytt läsår. Även om jag intalar mig att det är långt kvar på semestern och ännu längre kvar på sommaren så är det inte utan att små funderingar dyker upp kring den kommande terminen.

Jag delar nämligen upp året i läsår snarare än kalenderår. Förmodligen beror det på att så mycket kretsar kring först sin egen skolgång men men sedan även ungarnas. Dock upplever jag också att sommaren ger mer tid för eftertanke och en och annan stunds planering än vad tiden kring årsskiftet gör så därför har jag nog hellre sett året från augusti till juni plus minus lite flexveckor. Juli ska ju vara ledighetens och njutningens tid – eller hur ? 🙂 Det är viktigt att njuta annars också men semestern bjuder in mer än vad en torsdagskväll i mars gör.

Flera semestrar genom åren har förstås avslutats med en ökande stresskänsla, vad väntar på jobbet, hur ska kommande skolår utvecklas och alltför mycket inbokat i kalendern. Både privat och jobbrelaterat. Samtidigt kan man känna en pirrande känsla inför ett nytt år, alla möjligheter öppnas upp igen och bitvis kan i alla fall jag bli taggad över att ta tag i saker och ting. Det kan ha varit lite större saker som jobbprojekt och fördela sin tid annorlunda eller mindre justeringar såsom träning, mat och mer umgänge med människor man tycker om.

Denna kommande terminsstart och början på läsåret 17/18 blir annorlunda på många sätt. Den andra av de tre grabbarna är ute ur skolvärlden och ska inte tillbaka utan fortsätter sitt påbörjade arbetsliv. Den siste ska ta sig an nian med vad jag hoppas lite mer engagemang än tidigare för att bygga sin grund för att kunna ha många valmöjligheter till gymnasiet. Här uppkommer också funderingar kring fördelningen av tiden mellan skolan och fritidsaktiviteter. Självklart ska man ha aktiviteter på fritiden och gärna fysiska sådana men ibland kan tanken på pysslet runtomkring med resor och tiden det tar från annat göra att man som förälder funderar på förändringar till enklare saker. I perioder kanske det är bättre att supporta kidsen mer kring livet och skolan än långa och sena kvälltsträningar? Jag har dock inte tänkt klart på den än 🙂

Själv går jag en oerhört annorlunda höst till mötes och jag är galet nyfiken och laddad! Den skulle skett redan förra året men ett spännande projekt dök upp som inte tog lika mycket tid som innan men gav mig heller inte det där ”något annat” som jag var ute efter. Projektet, som varit riktigt roligt, avslutas nu i september och äntligen är vardagsalmanackan ganska ren. Det känns som en stor förmån över att få fylla på den med allsköns olika saker, förhoppningsvis kopplat till många bokstäver i oändliga kombinationer och utföranden. Det ska bli härligt att få göra det i lagom takt, sådär som en supergod karamell som man suger på länge för att behålla smaken. I godispåsen finns säker också en och annan explosion som gör att det bubblar till lite extra inombords och triggas – för dem tillfällena vill man ju inte var utan, eller hur?

Cilla

3 Comments

 • Reply
  Lena
  31 juli, 2017 at 21:25

  Härlig läsning även denna gång?❤

 • Reply
  KA Falk
  31 juli, 2017 at 21:50

  ?

 • Reply
  Anna-Karin
  2 augusti, 2017 at 08:25

  Spännande

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.