Lite blandat

Visst är det gott med mat!

Förutom bananerna då så äter jag det mesta och tycker verkligen om mat. I vissa perioder så syns det mer också men det tar jag inget extra för 🙂 Vi lagar mycket mat i familjen och alla är inblandade i tyckande och tänkande kring vad vi ska äta. Det märks speciellt att intresset för mat gått över till de yngre då det fixas mycket i köket även när vi inte är hemma.

Jag kan inte säga att jag är bra på att laga mat, men jag tycker verkligen att det är kul! Det blir inte sådär vackert och snyggt upplagt som man ser hemma hos andra eller när man surfar runt på till exempel Instagram. Å andra sidan så sägs det att många av bilderna som tas där på mat, tas om ett flertal gånger innan det blir som snyggast. Jag tänker alltid att maten måste bli kall innan de får till bilden? 🙂 Det ska nog mycket till innan jag tar kort på maten jag lagat, men man ska aldrig säga aldrig! Även om inte maten ser så jättesnygg ut kanske så brukar de jag får förmånen att bjuda på mat säga att den smakar bra och det ser åtminstone inte ut som de ljuger 🙂

Eftersom vi numera inte kuskar runt på semestern så har möjligheterna ökat markant att laga mat i riktigt kök istället för en begränsad yta på en båt. Visst grillar man mycket vare sig man är på sjön eller på land men på något vis tas svängarna ut mer vartefter bänkytan ökar. Jag brukar botanisera runt bland gamla kokböcker, recept man tagit bild på i telefonen eller googla förstås. Utgår gärna från något jag är sugen på och hittar ett recept som passa alla utifrån det. Det är inte lätt alla gånger då alla verkar inte ha samma breda register i sin smak som jag.

Häromveckan väntade vi trevliga gäster och som alltid stod grillat i fokus och jag satt med bland annat Tinas kokbok bredvid frukostmuslin. På tvn rullade Gomorron Sverige och eftersom det var fredag dyker en favorit upp i ruta, Håkan Larsson. Hans kokböcker har jag ofta använt då de är lite extra roliga eftersom de tipsar både om musik och dryck till maten.Denna morgon var det karré som han tillagade och det är alltid extra roligt att få nya idéer till gamla favoriter. Chiliglazerad fläskkarré med råraka på färskpotatis – och den klippte jag till på direkt. Det var lite pyssel att riva de små färskpotatisen för hand då någon xxx inte hittat till sommarhuset än men jag fick mycket god hjälp av gästerna. Kan varmt rekommendera rätten den blev jättegod, lite kul med rårakor och chiliglazen var nästan ”to die for”.

Ikväll tror jag dock det blir krogen, likaväl som jag tycker det är roligt att laga mat så tycker jag om att gå ut och äta. Det har egentligen ingen betydelse hur ”fin” restaurangen är bara maten är god! För det är ju så gott med mat 🙂

Cilla

(Bilden har jag lånat från svt.se)

2 Comments

 • Reply
  Antonia
  29 juli, 2017 at 22:17

  Eran mat är ALLTID god ?? och mat är faktiskt godare än godis ??

  • Reply
   Cilla
   29 juli, 2017 at 22:19

   Visst är det Antonia ♥️?tack snälla!!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.