Lite blandat

Lech, Österrike – dit går sportlovsresan!

Vi åker till Lech i Österrike idag! Det blir skidåkning i alperna hela sportlovet och jag har sett fram emot det i flera veckor 🙂 Skidåkning, sol på näsan, weissbier, wienerschnitzel och skönt trött i underställ. Jag har till och med lyckas samla ihop hela familjen vilket jag är extra glad för!

Lech

Lech är ett nytt ställe för oss att besöka. Vi brukar ha lite som princip att inte besöka samma ställe flera gånger när vi är ute och reser. Inte så att vi är missnöjda med där vi har varit. Utan för att det finns så många härliga resmål att åka till! Varför slösa tid på ett och samma då 🙂 Knäppt säkert! Vad gäller skidåkningen har det nästan bara blivit Österrike även om vi inte åkt till samma ort. En av anledningarna är att vi gärna åker bil på skidresan. Då ligger Österrike mer behändigt till än till exempel Italien och Frankrike.

Bil eller flyg?

Vi har flugit ett par gånger på skidresan. Senast förra året när vi åkte till Cervinia i Italien. Visst går själva resan lite fortare men är det inte en begränsing att flyga? Jag får inte med mig lika mycket packning och vi kan inte stanna när vi vill 🙂 Det är jättetråkigt att ha bara ha med sig skidjackan för att inte väskan räcker till en snygg kappa till kvällen. Eller skor! Nu när vi åker bil kan jag smuggla med fler par skor. Framförallt mina underbara Moonboots som jag nästan bara använder på skidsemester. Förra året när vi åkte transfer från hotellet till flygresan på väg hem blev sonen sjuk. Kräksjuk. Gissa om jag längtade efter en egen bil då att stanna med på vägen. Eller kunnat boka en natt till. Det gick bra men lite extra pyssligt bara.

Lech ligger vid St Anton och är tydligen sammankopplad med Zür också. Det ska finnas en runda att åka på skidor ”Die Weisse Ring” där allt tre orterna dyker upp. Om jag inte har läst helt fel. Jag hoppas vi får tillfälle att åka den i alla fall! Även europeiska kungligheter ska tydligen gilla Lech enligt någon marknadsföring för orten. Kvittar ju för min del då jag inte känner igen en enda av dem 🙂 Till på köpet har jag nog med mina egna armar och ben när jag åker skidor så då hinner jag inte hålla reda på andra.

Resan är också ett äventyr

Eksjö – Lech är 160 mil ungefär och på vägen ner idag stannar vi i Lubeck för en övernattning. Det blir som att semestern börjar extra tidigt med en hotellnatt på vägen. Visst är det mysigt?! Självklart ser jag fram emot att komma fram. Se om lägenheten är så bra som vi tror, om bergsutsikten finns där och backarna så härliga! Fast jag njuter av resan dit också. Stoppen i Tyskland för toa-besök och tankning. Käka lunch och fika på rastställen ens med autobahn. Se fokus och leenden på chaufförer när bilarna får sträcka på benen 🙂

Lech – here we come!

Cilla

 

Bilden är från tidigare års skidresa 🙂

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.