Löpning och Träning

Jag tränar fyra gånger i veckan ….

tränar fyra gånger i veckan

Japp, jag tränar fyra gånger i veckan, på ett ungefär i alla fall. Ibland sätter tiden käppar i hjulet för min planering men målet är att träna fyra gånger per vecka.

Planera träningen

För en del låter det mycket och ibland gör det så för mig med. Speciellt på söndagar när jag planerar veckan och ska få in de fyra passen. Min online-lösning med Lofsangruppen har lärt mig att försöka göra en plan för kommande vecka så tidigt som möjligt. Åtminstone grovt. Till en början kunde jag tyck att det var lite överkurs. Jag är en vanlig motionär och ingen elit precis men med tiden har jag fattat grejen. Planerar jag in pass för fyra gånger i veckan så är chansen rätt så stor att de blir av! Ingen plan = risk för fusk 🙂

Att TRÄNA fyra gånger i veckan är för mig rätt lagom om jag är ärlig. Fler pass pallar jag inte riktigt tror jag. Kanske är det åldern, kanske är det den frånvarande grunden. Betänk att jag bara tränat i 5 år, började vid 40 års ålder. Innan dess högst sporadiskt och innan 30 nästan ingenting. När det blir färre pass så får jag erkänna att jag inte blir riktigt trött, jag har krafter kvar rent fysiskt. Sen kan det vara annat som tar på orken i schemat.

Träning och rörelse

Så att få in att jag tränar fyra gånger i veckan är oftast inga problem. Värre är det med RÖRELSE, ni vet vardagsmotionen. De där stegen som jag ska ta om dagen är faktiskt en större utmaning. Vilket är galet eftersom de är egentligen viktigare än träningen. Åtminstone för hälsans skull. Träningen hjälper mig att springa långt eller orka lyfta tungt. Självklart bidrar den också till hjärtat och kärlen men kontinuiteten i vardagsmotionen är snäppet effektivare. Såsom jag förstått det. Jag har ett stegmål varje dag på 8 000 steg utöver träningen och det är ett pyssel!

Oavsett vad jag jobbat med tidigare eller nu som frilans, så blir det mycket stillasittande vid datorn. Jag bor på landet så att hoppa av bussen några hållplatser innan är inte att tala om. Det går ingen buss hit 🙂 Bilen har jag parkerad utanför ytterdörren. När jag kommer ihåg kan jag parkera längre bort på parkeringsplatsen när jag ska till affären eller andra ärenden på stan. Jag kan gå med ett plagg i  taget när jag stryker till respektive garderob. Eller gå ner i källaren med en sak i taget också. Även fast jag får plats med flera i famnen.

Vardagsmotion är större

Jag drömmer om tidiga promenader på morgonen men vaknar som en klubbad säl varje dag. På landet är det kolsvart på kvällen och ni ska bara veta hur många mördare, björnar och andra galningar som finns i skogen utanför!! Självklart är det bara en utmaning halva året men ändå…

Så grymt jobbat ni som får i hop er vardagsmotion, jag beundrar er! Det är en större prestation i min värld än att någon som tränar fyra gånger i veckan. Det kan man tänka på när man resonerar träning och rörelse ibland 🙂

Cilla

Bilden har Vanessa Vera tagit

4 Comments

 • Reply
  Lena
  5 februari, 2019 at 19:20

  Du har ett löpband vill jag minnas och det går bra att gå på det! Så fattas det steg så gå. . ?❤

  • Reply
   Cilla
   5 februari, 2019 at 19:22

   Kan man skriva samtidigt då?!?

 • Reply
  Malin
  5 februari, 2019 at 19:40

  Håller med 100%. Varsagsstehen är knepiga att få ihop. Speciellt denna årstid, jag som hatar vinter o kyla…för att inte tala om alla mördare, vargar o dyl som finns denna tid på året?

  • Reply
   Cilla
   5 februari, 2019 at 19:46

   Precis så!! Vi får ta igen det i vår helt enkelt ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.