Lite blandat Skrivande Västervik

Lugnt, effektivt och till tryck!

Kan dagar vara lugna och effektiva samtidigt? Ofta när jag tänker på effektivitet spontant så är det lätt en smått stressande känsla som dyker upp. Men med erfarenheten har jag märkt att jag är mest effektiv när jag är lugn och fokuserad. Då kör jag en sak i taget och hinner med en massa grejer. Både uppdrag, skrivande, träning och läsa. Och det hann jag förra veckan 🙂

Lugnt

Det är en intensiv jobbperiod just nu med uppdrag som ska sys ihop lite extra. Det är bokslutstider med andra ord. Dessa uppdrag kräver sin tid och stimmar jag en massa där så får jag gå tillbaka och putsa till det efteråt. Men förra veckans kundarbete löpte på riktigt bra! Både ute på plats och de jag kör hemma. Något blev till och med klart för säsongen och det är så gött att få sätta bok i den kanten på listan. Eller stryka det helt från to do-listan. Hur kul det än är under tiden så är det skönt när det blir klart, både för mig och kunden.

Jag hade en sådan fin lunch förra veckan med! Just nu tar jag inga nya uppdrag, det hinner jag inte med. Men på gårdsrundan häromhelgen träffade jag en sådan trevlig tjej att det var självklart att ses över en lunch när hon hörde av sig. Under en dryg timme hann vi prata marknadsföring och strategier kring hennes coola verksamhet. Kolla gärna in hennes sida – sparaenergi.nu – för oss som inte har koll så kan Karin vara en tillgång. För vi vill väl alla få ner våra energikostnader?

Effektivt

Jag åkte till Västervik redan i tisdags eftermiddag och stannade kvar resten av veckan. I litterära sällskapet diskuterade vi Utanpåverket av Kristin Nord, och jag förundras fortfarande hur många av er som läser orkar KÄNNA så mycket. Det är inte så att jag är feg och inte har kontakt med mina feelings men det finns en anledning till att jag håller mig till deckare och spänning. De är inte lika jobbiga känslomässigt. Jag får väl nog av det i vardagen antagligen 🙂 Ett par poddavsnitt hann bokhandlerskan och jag också med. Ett kommer redan denna vecka och det andra nästa onsdag. Ni lyssnar väl på oss?

Det bästa av allt förra veckan var att jag fick till några riktigt bra skrivtillfällen. Det alltså min fjärde bok men den första i eventuell ny serie som är på gång. Jag har inte kommit så långt än men den där trevande början är över och det flyter på när jag väl sätter mig. Så nu är jag inne i den där fasen där jag är sugen att skriva mer och mer och mer! Jag ska bara först … Målet är att bli klar till årsskiftet men som vanligt är jag min egen projektledare och kan slira på det målet. Men det vore ju himla tråkigt.

Till tryck

Den största händelsen förra veckan var ju ändå att jag skickade Vid avgrundens rand till tryck! Nu är det ingen återvändo. Scandbooks i Falun har fått filerna med texten och omslaget och jag kan inte justera en enda bokstav till. Elin och Simon som hjälpt mig har gjort ett fantastiskt jobb. Liksom Niklas Lindberg som likt tidigare böcker ordnat med omslag och sättningen. Han är så jädra grym, inte bara avseende kreativiteten men också som samarbetspartner. Proffs ut i fingerspetsarna!

Förfrågningar till booksagrammare och recensenter har också gått ut så nu filar jag på releasefesten och utskick. Den sjätte november är det officiella datumet men till en del kommer boken att gå ut som förhandsexemplar någon vecka eller två innan. Tänk att det är lika spännande denna tredje gång som första! Nästan mer nu, när jag vet vad som väntar och kan njuta av det.

Men nu kör vi ny vecka! Jag har rivstartat med kunduppdrag och podd samt lite löpning – hoppas ni också fått en fin start.

 

Cilla

 

Bilden är tagen på väg hem från Hasselö i lördags då havet var riktigt härligt!

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.