Lite blandat

Med husbilen till Burg, Tyskland!

Om förra helgens transport var ojämn och sjösjukeskumpig så var trippen i början på denna veckan helt motsatt. Minisemestern till Burg i Tyskland hade bästa flytet med ett härligt sällskap!

Vi har bara känt varandra i några år och det är lite åldersskillnad på några av oss men det märks knappt när vi ses. Det vi har gemensamt är racingen och att våra respektive antingen kör eller är en guru inom Healey-bilar. När vi träffas på tävlingarna samt någon enstaka gång därutöver så har vi förstås väldigt roligt och när tanken kom upp att det kunde kombineras med en liten tripp så är succén nästan given.

Med en husbil som var tömd på racinggrejer hämtade jag upp de övriga tre på måndagsmorgonen och vi styrde mot Tyskland. Innan vi kom fram så hann vi med både kaffe i Värnamo, en strejkande mathiss på båten till Helsingör samt ett chaufförsbyte på grund av läxinlämning. Under sena eftermiddagen kunde vi rulla in i Burg som ligger en knapp mil från Puttgarden. Den snygga representanten från Oskarshamn rattade in vår transport på den centrala ställplatsen som hon aldrig gjort annat.

Burg överraskade mig verkligen positivt! Jag hade givetvis hört talas om det innan på grund av att det är ett välbesökt shoppingalternativ till Bordershop. Dock fanns det mycket mer att än så i stan. En större central gata erbjöd ett flertal hotell, trevliga restauranger och en hel del shopping. Stan var väldigt välbesökt och det var inte helt enkelt att få bord till kvällen när man inte bokat. Fast när fyra eleganta damer gör entré på den italienska trattorian så löste det sig förstås 🙂 Min svarta pasta med skaldjur och chili var supergod!

På tisdagsmorgonen luftade jag löparskorna och fick möjlighet att upptäcka stan lite till. Trevliga bostadsområden ledde mig ner till hamnen där det förbereddes för fiskmarknad och diverse andra stånd med godsaker. Hemvägen gick genom en park och givetvis hittade jag ett bageri att bjuda de sussande damerna på. Stärkta med frukost och skönsång för Mariestads sköna böna som hade födelsedag, vevade vi igång LMCn igen och gav oss ut på shoppingturné. Tydligen hade det skickats med listor på drycker som skulle inhandlas för att värma upp vintern 🙂 Efter något om men inget men så visade det sig att 3 oktober är Tysklands nationaldag och att öppettiderna var justerade. Väntan löste vi dock glatt med att jag kunde visa upp den trevliga hamnen.

Med avprickade listor och ett ganska välfyllt garage i husbilen återvände vi till ställplatsen och ytterligare en middag på stan. Denna kvällen stod det grekiskt på önskelistan och efter lite väntan lyckades vi charma till oss ett bord ännu en gång. Det blev en härlig kväll med livliga diskussioner om allt från kommunalråd, elbilar och vad man fyller sin tid med. Det är alltid lika intressant när smarta och roliga kvinnor drar igång, speciellt när restaurangen töms på folk 🙂

Hemfärden gick självklart lika smidigt som ditresan och vi blev varmt välkomna av de tre herrar som kamperat tillsammans under tiden fruarna varit på vift. Underbar blåbärstårta hade inhandlats på självaste Lennarts Konditori och även racingförare nummer fyra kom förbi. En alldeles ypperlig avslutning på en riktigt härlig och mysig helg.

Cilla

 

2 Comments

 • Reply
  Lotsan
  5 oktober, 2017 at 22:42

  Lysande sammanfattning av mysiga dagar i Burg, du sköna Eksjöböna??

 • Reply
  Kerstin
  10 oktober, 2017 at 18:47

  Du är superbra på att skriva. Det var otroligt mysiga dagar
  Kram?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.