Lite blandat

Mobiltelefon och dator, visst är det häftiga grejer?

Okej, jag fattar att det är säkert är en generationsgrej men jag tycker fortfarande det är häftigt med att använda mobiltelefon och dator 🙂

I fredags eftermiddag försökte jag förena nytta med nöje och lyssna på Träningspodden samtidigt som jag plockade tvätt i tvättstuga. Undrar förresten varför det fortfarande heter ”tvättstugan” det måste väl vara närmare 50 år sedan vi gick ut i bykhuset med tvätten? Heter det så i nya hus som byggs också? I alla fall som den kommunikationsnörd jag är så drar jag upp telefonen så fort jag hör minsta lilla ljud ifrån den. Någon kan ju vilja mig något och det är alltid lika kul! Jag får tag i telefonen i aux-uttaget där lurarna går in och vips så hoppar golvet i tvättstugan upp och spräcker skärmen. Förbaskade golv! Det hade funnits en chans att klara telefonen om jag inte gjort precis samma sak på Ica-parkeringen för ett halvår sedan där den hoppande asfalten skapade en spricka.

Ett inköp av ny mobiltelefon var på gång eftersom den sprickan i kombination med att det just kommit en ny variant av det märket jag gillar. Fast det hade inte varit så dumt att fått planera det lite bättre. Tyvärr så är det bara trasiga telefoner vi har på lager hemma så det var inte läge att stoppa sim-kortet i någon annan och fortsätta lyssna och kommunicera precis. Det var bara att ta ett djupt andetag och fokusera på en mobiltelefon-fri fredagkväll helt enkelt.

Visserligen fick jag ett snabbt tips om att meddela mig på Facebook via datorn så helt utan kommunikation var jag inte, tack och lov. Dock är det så mycket annat jag har i just telefonen som är så mycket smidigare där. Sms, Whatsup, PT Online, One note för att inte tala om Swish, BankId och kalendern. Jag är inte sådan att jag får panik vid dessa tillfällen, för ja det har hänt tidigare. Under Båstad Marathon la dåvarande telefonen av helt enkelt. Det blev väl för mycket väta av regn och svett trots att det är en vattentålig variant jag nyttjar. Det är snarare tråkigt utan mobiltelefon, den har liksom blivit en snajsig kompis.

Jag uppskattar nämligen min telefon och dator jättemycket! De underhåller mig massor, lär mig ännu mer och skapar en häftig kommunikation. Eftersom jag gillar människor och ord så är jag självklart ett stort fan av att träffas men jag uppskattar också det snabba och korta. Som i sms och chattar till exempel. Både sändare och mottagare kan sysselsätta sig med annat under tiden och insteget är inte så långt till att ha kontakt som det kan vara när almanackan ska konsulteras. Det tar lite tid som bekant att ses, en del har restid och framför allt ett späckat schema där en date med en kompis, polare, kontakt eller annat löst folk blir snarare en stressig grej än en något kul. Det är superviktigt att göra det med men däremellan gillar jag att hojta via tekniken.

Så det var med nästan samma känsla som en ny handväska eller att någon skickat ett meddelande, som jag öppnade min splitter nya blåskimrande Sony Experia XZ1 – åh vi kommer ha så kul ihop! Synd bara att Louis Vuitton med flera bara gör skal till Iphone men det får jag väl leva med 🙂

Cilla

 

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.