Löpning och Träning

När idolen överträffar alla förväntningar…..

I fredags åkte jag än längre ner i Småland och spenderade ett dygn i härliga Växjö! Ett jobbmöte hos Fortnox blev första stoppet och sedan hem till kär väninna och före detta kollega. Länge har vi letat och klurat på att hitta ett tillfälle att ses. Gärna i kombination med någon slags rörelse eller träning. När min idol Lovisa ”Lofsan”Sandström skulle komma till proffsiga B-room och Betty Wassenius för att föreläsa och träna så stod alla stjärnor rätt. 24 h i bästa sällskapet OCH få träffa sin girl-crush – kan det bli bättre? 🙂

Lofsangruppen

Över tre år har jag varit trogen kund till Lofsangruppen och deras PT-online lösning. Då som nu ville jag prestera mot ett visst mål och behövde hjälp med upplägg. Liksom att ha någon att bolla med om kost eller andra frågor som kommer upp när man försöka bli lite mer hälsosam och tränad. Att det varit ett grymt upplägg och fortfarande är behöver jag knappt nämna eftersom jag fortfarande håller på 🙂 Dock har jag aldrig träffat chefen själv, Lofsan, och alltid undrat om hon är så där klok som hon verkar på sociala kanaler och poddar. Såg henne på basketfestivalen i Göteborg i våras när vi höll på varsitt lag – men ville inte störa och gå fram. Lite känsligt med kanske när ”mitt” lag vann…. 🙂

Upplägget i helgen var en föreläsning på fina hotellet PM i Växjö på fredagskvällen och sedan träning för ett visst antal på lördagsförmiddagen. Vi blev varmt välkomna av fina Betty som så grymt arrangerat och bjudit in oss – även hon en inspiration både i sociala kanaler och som människa! Även Lofsan själv hälsade på var och en av oss. Tydligen har jag stalkat henne väl då hon faktiskt kände igen mig – som fan bir man extra glad då!

Hälsoklok

Föreläsningen byggde på henne senaste bok ”Hälsoklok” och det blev en tankeväckande timme. Mycket är självklart men mycket var nytt också, i alla fall för mig. Att jag var en tränande soffpotatis som behöver lägga till mer rörelse och vardagsmotion gissade jag nog. Men inte att det fanns en begränsning på hälsoinsatserna, att för mycket insats kan leda till lika stor ohälsa igen. Exempelvis skador och sjukskrivningar av dem och kanske till och med stillasittande igen. Det är spännande tankar, att lagom är bäst men förmodligen ändå behövs mer än många av oss rör på oss idag. Att röra på sig är då inte träning utan vardagsmotion. Det är verkligen något att ta till sig.

Träning

På lördagsförmiddagen skiftades dock fokus till träning och vi fick husera i snyggt inredda B-room. Ett tjugotal starka kvinnor fick träna häcken av sig, mer eller mindre 🙂 I sin egen takt! Trots att vi var i lag utgick vi från våra egna förmågor i respektive station och det blev ett riktigt bra upplägg!! Som pricken över iet, grädden på moset och guldkant på det hela gick Lofsan och Betty runt. Korrigerade, inspirerade och engagerade sig i oss på ett tydligt sätt. Fick oss känna oss omhändertagna och att vi förstod vad vi skulle göra och vad övningen gick ut på. Precis så som en coach ska vara – oavsett grupp eller sammanhang!

 

(”Vinnande” laget 🙂 Bild tagen av Martin Wassenius )

 

Jag åkte från Växjö med både träningsvärk och lyckorus i kroppen. Fina väninnan som sällskap, idolen som levererar top notch och kloka tankar i sinnet. Njuter än 🙂

Cilla

3 Comments

 • Reply
  Malin Lundskog
  22 oktober, 2019 at 22:07

  Va kuuul att få träna på fin lokal o med fint folk. Och att vinna då?

  Håller med om det där som redan våra mor- o farföräldrar visste: för mycket o för lite skämmer allt … Och är ju queen of vardagsmotion (och ödmjuk, he he he) så yay för mer sånt åt folket!

  Heja dig!

  • Reply
   Cilla
   23 oktober, 2019 at 08:00

   Tack! Ja vi borde påminna oss om ibland vad vi lärde av generationerna bakåt – man ska arbeta sig trött först 🙂

 • Reply
  Pernilla
  23 november, 2019 at 09:07

  Åh, vilken bra helg du verkar ha haft i VÖ!
  Vad klokt, självklart och enkelt det låter med mer vardagsmotion ?‍♀️ Funderar på varför det är så svårt att få till bara?? Fick du några bra tips? Själv har jag styrketränat i ett par månader nu och det ger faktiskt resultat, men antal steg i vardagen blir inte många när man pendlar med bil o har långa jobbdagar.

  Kram?️‍♀️

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.