Racing

Ny racingsäsong närmar sig med stormsteg…..

En ny racingsäsong börjar om knappt två månader och för många är nu förberedelserna intensiva. Några gjorde säkert jobbet redan efter sista racet i höstas och har bara lite puts kvar. Dock är det ganska känt att tex en Austin Healey kan stå och gå sönder närsomhelst och varsomhelst 🙂

Årets racingsäsong kan bli lite annorlunda för vår familj i år. Inte så att det förändras i förarrepresentationen men kanske kanske kommer det en ny donna ut på banan under säsongen. En Opel Kadett från 1975 fick som bekant flytta in hos oss förra året och det gjordes en del fix och trix med den under hösten. Gul och svart med erfarenheter från både snabba förare och underlag så vete sjutton om jag inte hörde henne frusta lite i garaget idag. Nej, jag var inte där och skruvade –  jag tog kort 🙂 Vi får väl se om hon får komma ut och sträcka på benen någon gång under årets racingsäsong. Det blir i så fall någon av familjens förare som kör dubbelt den tävlingen.

Vi har våra garage där vi bor, både i Västervik och i Eksjö ligger det på landet. Hos en verkstad i Eksjö går det dock en del rykten om att byggs ett nytt släp. En biltransport som ska kunna dra TVÅ racingbilar efter en husbil. Arton meter skulle ett sådant ekipage i så fall bli och tack och lov har jag inte körkort för att köra ett sådant!! Jag ser framför mig hur jag skulle få med mig halva Eksjö innan jag är ute ur stan och absolut inte ha någon last kvar när jag kom fram 🙂 Samtidigt som jag fnissar åt bilden (man får faktiskt skratta åt sina egna skämt) så hör jag ”Truckdriver song 24 meter lång” som bakgrundsmusik. Men som sagt det är bara rykten så ta mig inte på orden, den som lever får se.

Av de bilar som varit med ett par säsonger nu, en Opel Ascona och en Austin Healey så är det Opeln som just nu är längst fram i sina förberedelser för kommande racingsäsong. Fritidsgården, dvs garaget, har återigen börjat få besök av Opelns chaufför efter flytt och samboliv. Tydligen har motorn fått sig en spa-upplevelse och mår efter diverse behandlingar riktigt utmärkt! Det är värre med Helaeyn….. Dennes växellåda ligger på bänken vid en av hemmets frottehanddukar och ser lite grå ut. Tydligen så är det stämgaffeln som inte vill sjunga längre 🙂 SKIFTGAFFEL heter det visst och en bit av den hittades lös under helgens mekande. Dock verkar inte oron vara alltför stor utan det ska nog lösa sig. Hoppas jag…..

Är du nyfiken på de racen som vi åker på så ser årets racingsäsong ut så här (i länkarna kan du åka med äldsta grabben runt banan) :

11 – 13 maj Kinnekulle Historic Meeting
15-17 juni Karlskoga Velodromloppet Hsitoric GP
6-8 juli Knutstorp, Svenskt Sportvagnsmeeting
24-26 augusti Nostalgia Racingdays Mantorp
14-16 september Falkenbergs Classic

Allt som oftast är det race lördag och söndag och det är då det är roligast att titta på. Fredagen går åt till träning och besiktning. Det är inte utan att jag längtar lite….

Cilla

(Bakom växellådan på bilden ovan syns Kadetten, visst är den söt? 🙂 )

 

 

Ett annat inlägg om racing finns här och vill du inte missa något inlägg alls av mig så får du jättegärna klick dig på:  Follow my blog with Bloglovin

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.