Böcker Lite blandat

Nytt år – innebär det nya tag?

Idag har vardagen börjat igen i alla fall hos oss och säkert hos många fler. De som jobbar är tillbaka på vanligt schema och skolan har dragit igång med vårterminen. Själv har jag ju mer diffusa arbetstider och ibland arbetsuppgifter men just läsåret och terminerna vill jag gärna följa för den egna strukturen om inte annat.

I den direkta närtiden har jag inte jättemycket kundarbete inbokat så jag får en lugn start på VT20 🙂 Då tänker jag inte på hemmafrudelen utan den mer projektrelaterade delen. Det är då det kanske dags att ta nya tag igen? På det som inte blev gjort under 2019 men som man eller i det här fallet jag vill göra. I mitt fall handlar det förstås om eget skrivande och egna skrivprojekt i att träna på att skriva något större och mer sammanhängande. Inte bara kortare texter åt kunder eller blogg- samt LinkedIninlägg åt mig själv.

Mitt vilande projekt blåser jag liv i med ojämna mellanrum men tyvärr så har engagemanget bara brunnit en kort stund för att sedan pausas till nästa mellanrum dyker upp 🙂 Dels så dyker det upp roliga kundprojekt och dels så sviktar självförtroendet – varför ska jag lägga tid på något som inte ger någon kickback direkt liksom. Sånt GÖR man ju bara inte! Allt ska helst leda till ett resultat och något konstruktivt, så är det med alla jobb och projekt! Eller?

Å andra sidan finns tiden och lusten så kanske man kan det, göra saker som inte ger resultat direkt mer än eget välbefinnande? Så gör ju idrottare till exempel, de vet inte innan om de kommer vinna något men om de inte provar så ger de sig själva inte möjligheten heller. Eller nystartade företag för att ta ett annat exempel, det vet inte fullt ut innan hur bra det kommer gå och för många går det jättebra!

Så i min vardag idag så har jag dammat av projektet igen och tänker knattra lite på tangenterna mer regelbundet framöver. Liksom att läsa och lära mig mer om hur jag borde knattra och tänka för att få det så bra som möjligt. Nästan som att gå en egen utbildning. Förhoppningsvis skapar jag en sån stark vana att den övervinner tanken om att jag borde göra något mer resultatgivande och drivas framåt ändå.

Så för min del är det verkligen nytt år och nya tag – är det så för dig med? 🙂

 

Cilla

4 Comments

 • Reply
  Malin Lundskog
  21 januari, 2020 at 20:51

  Berätta, hur går det? Jag … ska fasen skicka manus till lektör i veckan. Om jag vågar! Fladdrar mellan hybris och katastrof ungefär. MEN KUL ÄR DET!

  Motivation du vet, kommer av görandet 😉

  HEJA HEJA!
  //Malin

  • Reply
   Cilla
   22 januari, 2020 at 09:52

   Klart du ska skicka! Du kommer lära dig massor och jag tror att det är SÅ värt det efteråt – oavsett vad det landar i. Någonstans där inne VET vi ju att det inte är så tokigt det vi skriver. Sån självinsikt tror jag vi har – så köööööör!!!!

 • Reply
  Robert
  24 januari, 2020 at 10:48

  Jag ska faktiskt också knattra mer, fast kod snarare än blogginlägg 🙂

  • Reply
   Cilla
   24 januari, 2020 at 13:33

   Kör hårt med knattringen!! ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.