Lite blandat

Odla grönt? Du?! Är du sjuk?!

Ovanstående är nog något jag kommer får höra efter det här inlägget men det bjuder jag på 🙂 Från att har varit näst intill grönsaksintolerans så har jag nu satt upp några pallkragar för att odla gröna grejer!

Jag har flera händiga människor kring mig och en del har även gröna fingrar. Det odlas blommor och grönsaker och krukväxter tas om hand med ömhet. Själv har jag avundsjukt sneglat på dem alla och med jämna och ojämna mellanrum gjort små ryck att odla själv. Rycken har nog mest lett till nya inköp hos stans bästa blomsteraffär, som jag mer än gärna gynnar, och igengrodda så kallade planteringar. Ibland har jag även fått god hjälp av familjemedlemmar som gladeligen (min teori) kört över både rabarber och jordgubbar med gräsklipparen.

För det är inte så att jag inte försökt odla, jag vill ju också bli en av ”dem”, men bekymret är att minnet sviker och även tiden bitvis. Jag har gått ut hårt på vintern och försått frön och till och med fått dem växa lite, något år hat de till och med överlevt framåt vårkanten. Dock har det oftast varit intensiva arbetsperioder just på våren och då kommer jag inte ihåg att de där små gröna plantorna finns! Även om de inte kräver tillsyn varje dag så behöver de någon slags uppmärksamhet men det har de inte fått och döden kommer till dem sakta men säkert.

I våras vände det! Jag lyckades hålla liv i ett flertal tomatplantor och lite andra blommor. De fick till och med flytta med till Västervik under en period för att sedan landa tillbaka i Eksjö. Tyvärr så lös solen med sin frånvaro så de mängder av tomater som det faktiskt blev var mer gröna än röda. Med tips från svärmor så har de legat till sig inomhus nu och med hjälp av äpplen blivit jättefina. Det ni! 🙂 Till och med torkat några till vinterns pajer och annat gott.

Med tomatplantorna i åtanke, mer tid till förfogande till knasiga saker och med hjälp av en snygg expert från Oskarshamn så har jag nu kanske tagit mig vatten över huvudet. Två odlingslådor har nämligen flyttat in på varje ställe vi bor på och dessa är nu preparerade och klara. Jag har fått fina plantor av snygga experten att sätta nu och fröer att sätta i vinter. Instruktioner på pallkragarnas innehåll innan plantering och skötselråd på vägen. Inspektion ska även ske vad det lider – så spännande!

Det är inte utan att några ler brett i min omedelbara närhet men lyckas jag tor jag att jag kan vinna  lite pluspoäng. Tänk om jag också kan gå ut och plocka upp vitlök, morötter och kryddor till middagarna i sommar. Några jordgubbar till glassen och mynta till drinken. Jag kommer nog vara den som är mest imponerad om det sker!

Återkommer framöver med rapport åt vilket håll utvecklingen går!

Cilla

1 Comment

  • Reply
    Lotsan
    26 oktober, 2017 at 21:51

    O jag följer utvecklingen med spänning??

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.