Lite blandat

Copywriting Start på Berghs – jag är i mål!

Igår hade vi sista seminariet på Berghs School of Communication och jag är i mål på kursen ”Copywriting Start”!

Under 8 veckor har kursen om copywritingens grunder pågått och det har varit inlämningar varje vecka. Jag är jättenöjd över de återkopplingar och reflektioner jag fått från kursansvarig, även om inte allt varit klockrent varje gång. En uppgift fick jag göra om och göra rätt på men faktiskt inget som jag tog som alltför negativ kritik ändå utan snarare kul att få prova en gång till 🙂 I övrigt har det gått bra och ibland till och med riktigt bra!

Någon som jobbar med copywriting är exempelvis engagerad i texterna kring reklamkampanjer, vare sig det handlar om tryckt eller rörlig reklam såsom reklamfilmer. Tänk till exempel på alla de texter som visas i all reklam och hörs sägas på reklampauserna. Det är någon som har klurat, knepat och knåpat för att det ska passa klockrent ihop med det som marknadsförs. Visst är det häftigt!? Oavsett vad man tycker om reklam, många tycker ju mycket om det, så är det duktiga människor som satt ihop den och har ett engagemang för att det ska bli så bra som möjligt.

På just denna kursen har vi fått prova att sätta ihop både filmer och tryckt material. Ibland har målgrupperna varit givna men som i den siste lite större uppgiften fick vi välja den själva. Det har varit mycket resonemang kring att hålla texterna så korta som möjligt och att hitta vad som kan få just den målgruppen att reagera. Enligt utsago så lyckades jag bra bland annat i vår ”examensuppgift” med stekt bacon och brandsläckare hos Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 🙂

Jag tror det krävs mycket mer än en introduktionskurs för att kunna vara med och bidra i reklamens och marknadsföringens underbara värld. Det har dock varit jättehäftigt att få provsmaka och åtminstone liiiiite få känna känslan att vara med att skapa något. Kursens uppgifter har ändå försökts hållas så nära verkligheten som möjligt. Det finns förstås fortsättningskurser att gå men just nu tror jag att det få vänta lite. Då hade det varit mer spännande att någon gång testa sina kunskaper i mindre uppdrag hos ett företag eller byrå och se hur ens bokstäver tas emot. Vi får se om jag vågar en dag!

Kursen som sådan är tillsammans med en annan kort utbildning i skapande skrivande som jag gick i våras de kurser som jag genom alla år känt mest flyt i. De har inte varit lätta, missförstå mig rätt! Många delar har valt utmanande och krävt sin tid och energi, men inte någon gång i någon av dem har jag känt ett motstånd till att sätt mig ner med uppgifterna som tilldelats. Undrar om det beror på att det är nyhetens behag eller att det faktiskt finns någon slags seriös bokstavslek för mig med framöver?

Den som lever får se 🙂

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.