Lite blandat

Mauritius – I am with you in a week!

Mauritius, visst låter det exotiskt, varmt och härligt?! Jag tänker mig palmer och riktigt finkornig strand, nästan turkosblått hav och ljumma vindar. Om en vecka får jag veta om min förhoppning stämmer, det ska blir så galet underbart!

Vi är inga bra charterresenärer i vår familj, bara ett par tre gånger har vi varit iväg på riktiga sol- och badsemestrar utomlands. På somrarna har vi åkt båt, till största delen i svenska skärgården, och på vintrarna åker vi mer än gärna skidor. De senaste åren till Alperna även om vi började familjeresorna i Sälen som så många andra. Har vi åkt iväg däremellan så har det blivit weekendresor. Så summan är att visst rör vi på oss mycket, vi är bra på att semestra men just de där sol- och badresorna har inte blivit av. En av anledningarna är förstås att många somrar har varit riktigt bra på sjön och då har åtminstone inte jag samma behov.

Förra året började vi, vad jag hoppas är en ny tradition, med att åka till solen på höstlovet. Då fick vi med alla familjemedlemmarna, jag räknar självklart även in äldsta sonens flickvän som familj, till Kap Verde. Det blev en supermysig resa med underbart väder och förstås bästa sällskapet. Även om vissa kanske inte uppskattade alla timmarna i solstolen lika mycket som andra 🙂

I år försökte jag tappert igen att samla klanen men det är inte lika lätt numera med allas åtaganden. Självklart går tentor och jobb före samt att de ändå begränsade antalet semesterdagar inte ska läggas på oss ”gamla”. Dock lyckades jag få ihop 3 av 6 familjemedlemmar och efter mycket pyssel och beslutsångest landade vi in på ett av mina drömresmål – Mauritius!

Vi flyger nästa lördag kväll och landar på ön utanför Afrikas sydöstra kust under söndagsförmiddagen och så går planet hem igen en vecka senare. Inga extra ledighetsdagar går åt för den yngsta i sällskapet och en vecka räcker för oss att vara hemifrån 🙂 Min tanke är att resan är lika lång oavsett hur länge vi stannar och är vi borta längre tar nog längtan hem till familj, hus, garage och annat över. Skulle vi vara allihopa som åkte igen kanske jag kan tänka mig att vara borta lite till.

Nu hägrar dock Mauritius och jag hoppas verkligen att det är den sköna ön som jag inbillar mig. Som en paradisö fast med lite mer liv och rörelse. Förutom stranden, förstås, så ser jag fram emot att utforska ön med exempelvis bil. Jag tror att naturen på inlandet är riktigt vacker så det finns nog mer att se än bara sol och bad. Även om det räcker långt…… 🙂 Boendet vi har erbjuder mycket vattenlekar i form skotrar, vattenskidor och snorkling där sonen kan få sysselsättning även han. Även om vi aktiverar oss lite lagom så är självklart en trave böcker med i resväskan, en om dagen borde väl gå åt? 🙂

Åh vad skönt det ska bli!!

Cilla

7 Comments

 • Reply
  Antonia
  22 oktober, 2017 at 19:01

  Ni kommer få de så härligt!!! Nu längtar jag till vi ska åka i januari, ???

  • Reply
   Cilla
   24 oktober, 2017 at 12:32

   Jaa, ni kommer får det lika underbart!!

 • Reply
  Petra
  22 oktober, 2017 at 19:26

  Det låter helt fantastiskt!! Själva ska vi till just Kap Verde om 9 dagar, så det känns skönt att läsa att ni tyckte det var bra. Ha det så himla härligt på Mauritius!!
  Kram Petra

  • Reply
   Cilla
   24 oktober, 2017 at 12:33

   Ni kommer få det jätteskönt på Kap Verde, njut av solen! Kraaaaam!

 • Reply
  Ken
  22 oktober, 2017 at 20:53

  Det gör ni rätt i. Ska bli kul att höra hur det var. Dit har jag också velat åka. Ha det så jättebra och hälsa världens bästa Claes

  • Reply
   Cilla
   24 oktober, 2017 at 12:33

   Vi rapporterar när vi kommer hem! Han hälsar tillbaka 🙂

 • Reply
  internet page
  27 november, 2017 at 10:28

  appreciated this article and i don’t wish to be that individual… however i do believe that possibly your site could look a little better if you had a litte gray in it. Simply just my suggestion, truly enjoyed the article otherwise 🙂 Sincerely.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.