Västervik

Örnen har landat i Västervik – en stund i alla fall….

”Du är som en duktig fotbollsspelare, ständigt i rörelse” var ett uttryck som jag fick till mig för ett par år sedan. För att vara totalt okunnig om fotboll så tar jag den som den största komplimangen förstås! Jag gillar när det händer saker och lika mycket som att ligga i solstolen och läsa böcker. Sista veckorna har det dock varit lite dåligt med både solstol och läsande. Avsaknad av sol och mycket sidoförflyttningar är anledningarna 🙂

Man ska ha husvagn….

Eksjö-Västervik-Eksjö-Böda-Västervik-Eksjö-Knutstorp-Västervik-Falkenberg-Ekjsö och nu äntligen Västervik. Så har mina veckor sett sedan midsommar med ett par dagar på varje ställe. Det har varit härliga upplevelser men det är inte utan att min känsla liknar ”Man ska ha husvagn” från Macken snarare än Zlatans löpningar i Los Angeles. Vilket gjorde att det var extra skönt att komma till Västervik i måndags kväll och landa in. Kanske kan semesterkänslan börja smyga sig på så småningom tillsammans med sol och värme.

Årets sommarförflyttning krävde som vanligt en bil, en husbil och en kärra 🙂 Vi utgår från Västervik i tre veckor ungefär, längre tid för min del om vädret är bra. Eftersom jag har förmånen att ha utrymme så stod jag inte och valde ut kläder och outfits precis utan tog med det jag vill ha och trodde jag skulle få användning för. ”Ska du flytta till Västervik nu” frågade en av grabbarna när bilen fylldes på mer och mer. Värre blev det i husbilen…. Det var inte så att det fick följa med till kusten för att vi skulle ha mer gästplatser eller att vi ska ut och åka med den. Då hade vi lika gärna kunna åka hem och hämta den i Eksjö. Nej, det var tomatplantorna som krävde sitt utrymme!

Planteringstransport

I år har jag lyckats ordna längre pinnar än förra året för plantorna att växa kring så de fick inte plats i ”garaget” där bak på husbilen. Trots att sambon varit snäll och röjt ut lite racinggrejer. Istället fick vi ställa dem inne i bilen, 15 stycken stora hinkar som bara lämnade ett par centimeters utrymme kvar för chauffören att klämma sig in i till förarplatsen. Innan jag bar in hinkarna så lades en motorhuv in också – på sängen 🙂 Det var inte bara jag som ville ha intresset med mig på semestern. En racingbil på kärra skulle också med som tydligen behövde en ny huv.

Nu ser jag fram emot några veckor med sol, bad, böcker, träning, matlagning, gäster, familjemedlemmar som kommer och går och annat småfix. Det har börjat grått tyvärr men då blir det en del annat gjort istället. Plus att det är helt okej att lägga sig i den alldeles underbara soffan och plöja igenom Millenium-seriens sex stycken 90 minuters avsnitt som man inte trodde att man hade sett 🙂 Det är bara på sommaren jag kan fastna framför TVn så 🙂

Nu lyser dock solen så idag blir det löprunda, bok och solstol – livet på en pinne!

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.