Lite blandat Racing

Poddar, jobb och säsongsavslutning

Är det bara jag eller har ni en tudelad känsla till tiden som går? Ena dagen tycker jag att jag inte hinner ett skvatt. Att det är måndag först och sedan kommer fredagen. De där timmarna däremellan blir bara som ett stort blurr av saker som görs och repas av. Oftast är det i alla fall för min del väldigt roliga grejer, men vissa dagar hinner jag inte njuta! Andra dagar så går det precis som jag vill! Ni vet, en sak i taget och man konstaterar att nu har jag flyt 🙂 Egentligen kanske det inte är så mycket att tänka på utan bara konstatera att nu är det så här och sedan blir det något annat.

Poddvecka

Varje vecka kommer det en podd som jag är med i och som båda har anknytning till böcker på något vis. Varannan fredag, den här säsongen är det udda veckor, så handlar det om skrivande. Varje onsdag så handlar det om att läsa böcker och mer fokus ur ett bokhandelsperspektiv än författarskapet. Jag behöver knappt berätta att jag tycker att det är fantastiskt roligt med dessa poddar.

Skriverier med Malin och Cilla pratar jag och Malin Lundskog om just skrivande men även alla andra delar kopplat till att vara författare. Snacka om att följa resorna från skakande råmanus till färdiga böcker! I avsnittet som kom i fredags pratade vi om kreativitet för andra veckan i rad. Det är ett häftigt ämne, och vi konstaterade båda två att kreativitet finns hos oss alla! Kila gärna och lyssna och återkom gärna med en tanke vad du tycker. Känner du dig kreativ?

Bokälskarna förra veckan hetsade jag och bokhandlerskan Malin Wall upp kring digital utgivning av böcker att bokhandlaren själv fick hoppa in. Det blev ett spännande avsnitt där vi försökte analysera hur omvärlden kopplat till böcker skulle se ut om fler böcker styrdes om från tryckt till digitalt. Vad tycker du, gillar du tryckt eller digitalt bäst? Med digitalt tänker vi ljudbok och e-bok.

 

Jobb

Trots att jag lägger en heltid ungefär, ibland mer enligt min närmaste omgivning, på författarskapet så har jag några andra uppdrag med. Som konsult bistår jag några få kunder med ekonomi- och bokslutsarbete men även marknadsföring. Trots att jag lämnade den världen för flera år sedan nu är det riktigt kul att få ta del av den sidan fortfarande, litegrann i alla fall. Nu i september och oktober är det något intensivare på den fronten så det kräver lite planering i almanackan. Dock måste jag nog ta ett snack med den där sekreteraren jag har i att hitta ett bättre flyt:) Jag vill ju få in skrivandet med och med en del restid går dagarna extra fort.

Förresten så pratade jag och Malin Lundskog om det här med vad som är jobb och inte. Att det är lätt för oss mer okända författare att inte ta vårt författarjobb på riktigt. För det är ju faktiskt ett jobb! Jädrar i min låda vilket engagemang och tid jag lägger på mitt författarskap. Skrivandet tar sitt, marknadsföringen sitt, försäljningen än mer och tiden att försöka nå ut, fram och uppåt ska vi inte tala om 🙂 Jag tror att tankevurpan i att inte se det som ett jobb ligger både hos oss och hos vår omgivning. Dels så kanske vi inte vant oss än och dels så kanske vi kopplar det till kosingen. Att bara för att vi inte tjänar en massa pengar på det, ÄN, så är det fortfarande ett jobb. Likt vilken egenföretagare som helst.

Säsongsavslutning

I helgen som gick var det också säsongsavslutning för racingen. Hela vår familj är ju inblandad i historisk racing, där alla tre grabbarna och deras pappa kör. Jag och svärdottern sköter allt annat 🙂 Det är alltid med lite blandade känslor som säsongen avslutas. På ett sätt är det skönt, både människor och bilar behöver vila, men samtidigt saknar man sin racingfamilj. Som tur är kommer det nya tävlingar i maj nästa år och fram tills dess ser vi till att ses i olika konstellationer så att vi klarar vintern.

Det har varit en fin säsong för alla förarna och även om bilarna kräver en hel del jobb så tror jag att de är nöjda, åtminstone med lite perspektiv. På vägen hem från Falkenberg igår konstaterade vi att den äldste gjort sin tionde säsong och den yngste sin första. Tacksamheten från min sida att vi har ett intresse att samlas kring hela familjen är stor.

Cilla

2 Comments

  • Reply
    Malin Lundskog
    19 september, 2023 at 21:12

    Hurra för vår podd. Och vår kreativitet 🥳 Så lyxigt att jobba med dig

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.