Böcker Skrivande

Vid avgrundens rand – status

Varje dag får jag frågor hur det går med den tredje boken i Västervikserien, den som heter Vid avgrundens rand. Det är inte bara från nära, kära och bekanta utan även för mig okända människor. Ofta har de läst eller håller på att läsa de två första böckerna och väntar nu på del tre. När frågan kommer blir jag lika glad varje gång! Att människor faktiskt längtar, önskar och VILL läsa mer av det jag skriver är bästa betyget.

Korrläsning

Just i detta nu pågår vad vi tror är den sista korrläsningen av Vid avgrundens rand. Själva storyn är alltså satt nu, helt och hållet så där kommer det inte ske något förändring. Både jag och min redaktör Elin är så himla nöjda med det som blev. Det är även de två testläsare jag haft nu mot slutet, tack och lov 🙂 Men när texten går över från mitt word-dokument till själva bokformatet händer det alltid grejer. Det är det som kallas för att sätta boken, man sätter den alltså i sitt rätta format. I konverteringen kan ord avstavas på konstiga vis. Kapitel kan börja på knasiga ställen på sidan och saker man inte sett innan dyker upp som gubbar i hemliga lådor. Som tur är får jag ovärderlig hjälp att korrläsa, för den här delen är jag verkligen klippt värdelös på. Tålamodet tryter på första sidan för att försvinna helt på sidan två. När korrläsningen är klar är också boken helt klar och kan skickas för tryck.

Ljudboken

Däremot så har filen gått iväg för inläsning till ljudboken redan, vilket jag är mäkta glad över förstås! Det är verkligen en speciell känsla att lämna ifrån sig något man levt och jobbat med så länge och så kommer det tillbaka på något annat sätt. Ett snyggare, härligare och bättre sätt. Just ljudboken ger en extra dimension till min text. Både Anna Thiam och Hanna K Schmidt som läst in mina två första böcker, har gjort ett jättefint jobb. Och Hanna läser även Vid avgrundens rand. Även omslaget är annorlunda på ljudboken än den tryckta, men lika fin! Tidigare har ljudböckerna kommit ut några månader efter den tryckta boken men denna gången har jag med Saga Egmonts hjälp jobbat för att den ska komma så nära den tryckta bokens släpp som möjligt. Så som det ser ut nu kommer ljudboken i slutet av november. Men tro mig, så fort jag vet mer exakt datum då hojtar jag. Högt och tydligt! Liksom när den går att spara ner i bokhyllan hos de olika leverantörerna.

 

Vid avgrundens rand

Den tryckta boken kommer om allt går som det ska, i början av november. Så fort korrläsningen är klar och skickad till tryckeriet kommer jag hojta till världen om förbeställningar, release och recensionsexemplar. Herre jistanes vilken utrullning vi ska skapa de två sista månaderna på året! Jag laddar och planerar för fullt just nu. Det är mycket som ska planeras och fixas men det kommer blir så himla bra. Och så fort de första böckerna kommit iväg så börjar nerverna att dallra … Väntan innan jag kan börja greppa vad ni kommer tycka om Anna och hennes nya huvudkaraktärskollega Stefan. JAG gillar dem massor, och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni också kommer tycka om dem. Men även upplägget, det är lite annorlunda denna gången där inte Anna är i fokus hela tiden. Faktiskt bara halva 🙂

Så nu laddar jag för spurten så ska vi snart ha Vid avgrundens rand i våra händer eller i våra öron 🙂 Bara några veckor kvar nu!

Cilla

 

PS Bilden är från författarporträttet i boken som Nathalie Chavez tagit, visst blev det bra?

2 Comments

 • Reply
  Kajsa Kromnér
  13 september, 2023 at 18:48

  Längtar!

 • Reply
  Cilla
  13 september, 2023 at 18:52

  🙏❤️📚

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.