Lite blandat Skrivande

En himla massa grejer ….

Som alltid innehåller mina veckor en himla massa grejer. Det är uppdrag hit, skrivande dit och småfix mest hela tiden. Någon har vid något tillfälle liknat mig vid en bra fotbollsspelare ”ständigt i rörelse” 🙂 En komplimang för min del! Även om jag märker med erfarenhet att jag funkar bäst när det kommer lugna sjok mellan rörelserna.

Sälen Fjällmaraton

I lördags tog jag och min träningskompis Sofie oss igenom Sälen Fjällmaraton. Vi sprang och gick om vartannat, det gick upp och ner över spänger och sten. Det var ett oerhört vackert lopp som innehöll en himla massa grejer det med. Allt från oerhörda vyer till slalombackar som jag ville vända hem i. Men grejen med maratonlopp för mig är att ta mig i mål, tiden har ingen betydelse. Dagarna innan nojade jag mer över maxtiden än att klara loppet, men med Sofie som sällskap fixade vi både ock. Det var mitt tionde maratonlopp i på nio år och jag har sagt att jag vill pausa distansen ett tag. Eftersom jag vill göra så mycket med min tid passar ett lopp om året mig alldeles utmärkt. Men när man målar in sig i ett hörn på en distans, så blir jag ju begränsad. Det finns så många andra roliga och rörliga äventyr att ta sig an. Så nästa år blir det nog något annat. Men utmaningar som kräver att jag håller kroppen skapligt stark vill jag ha oavsett!

Rotary Eksjö och Eksjötidningen

I måndags, något lätt haltande, fick jag förmånen att hålla ett litet föredrag på Rotary i Eksjö och som alltid var det så himla roligt! Ett helt gäng med coola människor från olika delar av näringsliv och region fanns på plats som var nyfikna på att höra min historia hur jag bytte siffror till bokstäver. Varje gång jag får göra dessa framträdanden ber jag arrangören att markera när tiden håller på att ta slut. Annars skulle jag kunna hålla på hur länge som helst 🙂 Åhörarna var också extra snälla och köpte med sig böcker hem. Tänk att trots att det gått iväg några tusen böcker så blir jag alltid lika varm i hjärtat för varje bok jag får signera och sälja.

Innan Rotary träffade jag även Bo G Lundberg som driver den populära Eksjötidningen. Vi gjorde en intervju på det soliga torget i Eksjö och pratade jättemycket om mina böcker, skrivande och min bakgrund. Artikeln kommer ut nu i september och jag hoppas jag kan dela med den med er. Uppmärksamhet kring författarskap och böcker, det är grejer det!

Bok nummer fyra är påbörjad

Om du har lyssnat på någon av mina poddar senaste veckan så har du koll på att jag börjat på min FJÄRDE bok! I Bokälskarna pratade vi om titlar och i Skriverier med Malin och Cilla resonerade Malin Lundskog och jag lite mer ingående om skrivandet i sig. Lyssna gärna! Än så länge har jag bara fått ner en trevande början, men jag har ett synopsis och material där jag vet vart jag ska. Och vad jag vill med manuset. Denna fjärde bok är alltså inte en fortsättning på Västervikserien utan något annat. Förutom att jag har något att berätta och ett ämne att reda i så är det också ett försök att få samarbeta med ett etablerat förlag. Det sticker jag inte under stol med. Men vi får se vart det landar, det är långt kvar än … Och Västervikserien är nog inte helt slut än heller. Tror jag 🙂

En himla massa grejer

Födelsedagskalas, skrivande, jobbuppdrag, träning, Västervik och marknadsföring samt försäljning av böcker är andra grejer som betats av i veckan. I helgen får jag toppa allt med besök på Gårdsrundan som region Jönköping anordnar. Över sjuttio utställare över hela landet har öppet för oss alla att ta oss en titt på. Jag kommer finnas på plats hos Björkenäs mathantverk med mina böcker så kom gärna dit om ni har vägarna förbi.

Men innan dess ska jag skriva ett kapitel eller så på min nya bok om en himla massa grejer 🙂

 

Trevlig helg!

 

Cilla

 

4 Comments

 • Reply
  Kajsa Kromnér
  9 september, 2023 at 20:08

  Heja dig! Det är så inspirerande att följa din(a) skrivresa/or!

  • Reply
   Cilla
   10 september, 2023 at 19:37

   Men vad roligt att höra! Tack snälla härliga du!!

 • Reply
  Pernilla Andersson
  12 september, 2023 at 22:56

  Bra bloggat, ser fram emot artikeln och börjar fundera på om jag missat bok 3 🙈 😆redan 4 böcker klara – bravo 👌

  • Reply
   Cilla
   13 september, 2023 at 06:56

   Tre böcker klara! Den fjärde är bara påbörjad 🙏📚😍 Tack snälla du!!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.