Lite blandat Skrivande

To blog or not to blogga … :)

I helgen som gick kom frågan igen, ”har du lagt ner bloggen?” Jag var, liksom vid de andra tillfällena, på väg att svara något svamlande. Men eftersom jag hade så klokt sällskap när frågan ställdes denna gång så resonerade vi om den. Där svaret blev från de övriga att jag borde verkligen ge den hjärt- och lungräddning. Egentligen har jag inte lagt ner den, jag tar bara väldigt långa pauser med ojämna mellanrum. För jag vill ju inte skiljas från min lekstuga, den som jag byggde upp en gång för att få strössla med bokstäverna till höger och vänster. Men frågan är om jag har tillräckligt med bokstäver i mig så att det räcker till?

Många bokstäver blir det …

Sedan i maj 2017 när jag startade den här bloggen och lekstugan har det ju blivit en del bokstäver skrivna. Både till ett gäng kunder men också för min egen del. För sjutton gubbar, de har räckt till TRE böcker! OCH början till en fjärde 🙂 Lägg till lite lekstunder på sociala medier, mail och annat vi använder bokstäver till så blir det en en hel hög per dag. Å andra sidan säger min podd- och författarkollega Malin Lundskog att ju mer man skriver desto mer träning får man och desto bättre går det. I alla fall med tiden. Och jag håller med henne där. Skrivandet är likt motion och rörelse, eller andra områden att ju mer man övar desto bättre blir det. Så det talar ju faktiskt för att jag borde leka här oftare och absolut inte lägga ner!

Är bloggen död?

Å andra sidan så kanske bloggen är död? Det kanske helt omodernt att blogga och skriva något längre texter för oss alla ta del av. Att berätta en historia eller bara uppdatera världen om vad som hänt sedan sist blir nog aldrig omodernt, men vi kanske har andra kanaler för det numera? De snabbare sociala medierna med mer bilder och kortare texter kanske räcker åt oss i vår effektiva tillvaro. Vem har tid att läsa en längre text liksom? Jag själv är jätteduktig på att läsa rubriker i tidningar och andra medier, men riktigt dålig på att läsa hela artikeln. Så vem är jag att pracka på någon annan mina bokstäver, när det inte handlar om en hel bok? För där får jag faktiskt bekräftelse varje dag på att det är jag ganska bra på 🙂

En hagelsvärm

Och inte är jag bra på det här med nisch heller, att hålla mig till något specifikt område. det hade säkert varit riktigt snyggt med en blogg som handlade bara om skrivande och böcker. Men det har jag ju två poddar till, Bokälskarna och Skriverier med Malin och Cilla. I en lekstuga vill ju HELA jag få plats, jag kan inte lämna ryggen och framsida lår utanför precis 🙂 I min lekstuga härjar det också omkring lite träning och löpning, lite racing och framför allt mycket funderingar om livet i allmänhet. Som en halgesvärm. Kan man skriva om allt det, är det intressant att läsa? Absolut kan man/bör man skriva för sin egen skull men ofta är det ju väldigt roligt att få besök i lekstugan och då vill man ju inte verka tråkig.

Så hjälp mig gärna, to blog och not to blogga? Och om det är grönt på det – är det kul med hagelsvärmar? 🙂

Cilla  (den fina bilden har Nathalie Chavez tagit)

 

PS I mina stories på Instagram har jag en omröstning om ämnet ovan, om andan faller på så svara gärna på den.

4 Comments

 • Reply
  Yvonne
  5 september, 2023 at 11:55

  Bare kör!!

  • Reply
   Cilla
   8 september, 2023 at 10:19

   Jag gör´t helt enkelt!!

 • Reply
  Malin
  6 september, 2023 at 21:55

  To blog är svaret från mig. Med hela dig, så att vi lär känna kvinnan bakom böckerna. Plus att du äger din blogg. I sociala medier kan nån bestämma sig för att ändra algoritmer så att du försvinner (men då kan du å andra sidan skriva en deckare om ditt försvinnande) och vem vet vad jag kan hitta på i vår podd (mowahahaha …)

  • Reply
   Cilla
   8 september, 2023 at 10:20

   Jag visste att du hade ett klokt svar och resonemang på detta! Taaaack! Jag drar igång så får vi se vart det landar 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.