Lite blandat Löpning och Träning

Poddar – vilken givande uppfinning!

Jag kommer nog aldrig släppa mina böcker i pappersformat till förmån för någon annan läsform. Ljudböckerna tar för lång tid innan jag får veta vad som händer och paddan samt datorn är för knöliga att hålla i. Kanske smått gammalmodigt, men jag är ju en liten tant så det gör inget 🙂

Vad jag dock fastnat för är poddar! En alldeles utomordentlig uppfinning i min smak. De är ofta lagom långa för en löptur, en stund i bilen eller en promenad. Blir det för kort kan man enkelt lyssna på en till eller till och med flera om man exempelvis ska ut på långpass. När träningspassen blir några stycken och bilresorna avverkas i parti och minut så kan jag tröttna lite på musiken och det är skönt för öronen att höra röster istället. Givetvis har jag hittat några favoriter!

Säker stil podden som Ebba von Sydow och Emilia de Poret driver är väldigt inspirerande om man har ett modeintresse. De blandar mode med en blandad vardag och även om jag inte längre är kvar i småbarnsåren så ler man brett när dessa två snygga kvinnor resonerar. Extra kul är att de håller sig inte bara till exklusiva märken utan även sådant som man kan hitta i butikerna i närheten. Kom in i garderoben är en annan modepodd som är precis nystartad och görs av Charlotta Flinkenberg och Hulda Andersson. Flinkenberg har jobbat med ett flertal svenska större modemagasin och Hulda Andersson kände i alla fall jag igen från Go kväll på SVT. Med glimten i ögat kommer de med bra tips och jag gillar verkligen resonemanget att allas våra kroppar är olika!

Några träningspoddar följer jag ju också förstås, jättebra inspiration till sin egen träning där man kan välja godbitarna! Ingen som är minsta intresserad av träning har väl missat Träningspodden med Lovisa ”Lofsan” Sandström och Jessica Almenäs. Det är så skönt med en sund inställning till träning och även mat ibland och att det inte behöver bli så hysteriskt. De bjuder också verkligen på sig själva och sina liv samtidigt som de tar upp ämnen i samhället. En podd man blir glad av! Maratonpodden med Petra Månström har sina gäster i fokus som alla har någon koppling till träning. Inte alls bara till maraton utan till ”snorsporter” i allmänhet 🙂 Lika roligt att höra författare och politiker som springer såsom elitidrottare. Månström har även en podd med elitlöparen Malin Ewerlöf Krepp, Ewerlöf och Månström, som i princip är bara inriktad på löpning på en bra nivå!

I samband med att Kaj Linna och Kalmarksmordet fick resning i Högsta Domstolen hittade jag podden Spår och sedan dess är jag i det närmaste beroende! Olösta fall och ett stycke kriminalhistoria serverade av P3 dokumentärjournalister där åtminstone jag imponeras av deras research och sättet de berättar om fallen. Ibland förfasas man av både polisarbete och människors beteenden…. Anton Berg och Martin Johnson heter podd-makarna.

”Framgångspodden träffar Sveriges mest framgångsrika personer, entreprenörer, artister och idrottsprofiler” enligt deras egen beskrivning. Alexander Pärleros intervjuar och lägger ut både en längre och kortare version som man kan välja på beroende på tillfället. Jag tycker det är riktigt intressant att höra hur bland andra dessa engagerade företagare tagit sig fram och hur de resonerar kring framgång, utveckling och värderingar. Man lär sig mycket och får tankeställare likväl som ett gott skratt bland annat häromveckan när Bert Karlsson berättade hur han kom på pallplats på en orienteringstävling 🙂

Tar gärna emot fler podd-tips alltid kul att ha lite på lager!

Cilla

 

5 Comments

 • Reply
  Petra Månström
  16 juli, 2017 at 22:23

  Så roligt att du lyssnar på både Maratonpodden och Ewerlöf & Månström! Stor kram!

  • Reply
   Cilla
   16 juli, 2017 at 22:24

   De inspirerar massor, så stort tack! Kram 🙂

 • Reply
  Lena
  17 juli, 2017 at 05:48

  Kan bara instämma, podden är här för att stanna❤

 • Reply
  Anna Arlbrandt
  19 juli, 2017 at 19:52

  Cilla, du missar väl inte heller Stil i P1 med Susanne Ljung, riktigt bra!

  • Reply
   Cilla
   20 juli, 2017 at 10:24

   Anna – jag har inte missat den och jag kan bara instämma – mycket bra och omväxlande avsnitt!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.