Lite blandat

Resor, semester och dess jämna lunk…

Det brukar ta någon dag eller två när man gör sina resor och sedan ramlar man in i en lunk. Åtminstone är det så för oss. Vi är inga större äventyrare precis och rätt bekväma är vi med så ganska omgående hittar man sina rutiner.

Redan halvvägs här på Mauritius så har dagarna börjat hitta sina ramar. Vi äter från en dignande frukostbuffé med härodlade frukter och du kan välja ditt ägg precis som du vill ha det. Kokt, stekt på ena sidan eller på båda, i en omelett eller pocherat. Förutom det vanliga såsom bröd, flingor, pålägg och annat så finns självklart diverse onyttigheter gärna med koppling till nutella till en viss del av sällskapets stora glädje. Efter frukost blir det stranden och eftersom den är ungefär  20 meter från vår terass så är ansträngningen inte alltför stor att ta sig dit. Eller därifrån för diverse pauser under dagen heller 🙂

På hotellet ingår diverse vattenaktiviteter och båtar med vattenskidor och allsköns åkdon därefter går i skytteltrafik ute på havet. Det finns mindre segelbåtar, kajaker och SUP (stand up paddel board) bland mycket annat att välja på. Den yngste har provat på flera av dem och även jag själv vinglade ut på Indiska oceanen på en SUP igår. Den första känslan var sådär i och för sig när jag skulle klämma mig i en för liten flytväst. Det såg ju snyggt ut uppifrån med bysten ihoptryckt men den synen förtogs fort när magafläsket fick snarare form som en kassler mellan remmarna 🙂 Äsch det får man bjuda på! Det var ändå superkul och kan varmt rekommenderas! Till och med när svallvågorna från båtarna drabbade mig lyckades jag hålla mig kvar. Det gäller att vara mjuk i knäna. Aktiviteterna företas både en gång innan lunch och en gång efter.

Framåt eftermiddagen drar vi oss över gräsmattan till terassen och den egna lilla poolen. När solen börjar slåss med palmernas blad så är det dax för träning för en part samt surf- och drinktid för övriga 🙂 Drinken tar jag självklart igen efter passet! Efter uppfräschning och solnedgång är det så dags för nästa omgång mat.

Det finns inte mindre än 6 (!) restauranger på området och än har vi några kvar att utforska. Vi är inte vana vid omfånget när vi är ute på resor annars så jag är smått imponerad. Italienaren tog vi igår kväll och jag försöker även övertala de andra att prova den indiska men det går trögt. Å andra sidan behöver man knappt äta någon annanstans än huvudrestaurangen som serverar buffe´med olika tema varje kväll. Vilken underbar mat! Förrätts-, huvudrätts- och efterrättsbord förstås. Allting är oerhört fräscht och ingen tung mat även om tallriken tenderar att väga en del när man sätter sig. De hade tom ostron första dagen! På en buffe´!

Lagom mätta och goa släntrar vi tillbaka till rummet och avslutar dagarna med att utforska vad som hänt i resten av världen eller somna gott framför en film.

Framåt slutet på veckan ska vi försöka bryta mönstret och vidga vyerna, det kommer kännas som en resa i resan 🙂

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Lotsan
  1 november, 2017 at 21:14

  Låter lagom ansträngande… härligt??

 • Reply
  Ken
  2 november, 2017 at 04:01

  Låter fantastiskt

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.