Lite blandat

Tillbaka i Sjöarp igen, borta bra men…..

…..hemma i Sjöarp är också bra och kombinationen är bäst! Eller? Det är verkligen underbart att få resa med jämna och ojämna mellanrum oavsett vart man ska. Jag uppskattar solsemestrar lika mycket som skidresor såsom stadsweekends som husbilsäventyr och dygnsbesök i Norrtälje 🙂 Framför allt är jag oerhört tacksam att jag får möjligheten.

Det tog ungefär ett dygn från dörr till dörr, Sjöarp – Trou Aux Biches, på Mauritius. Det är en lång resa men det flöt på rätt bra ändå. Bara jag slipper alltför långa väntetider på flygplatser och liknande så tycker jag att det är okej med långresor även om tiden iväg från hemmet bara är en dryg vecka.

Hur var det på Mark Twains paradisö då? 🙂 Det var bra, riktigt bra! Åtminstone där vi bodde som var ett helt suveränt hotell. Jag har aldrig bott så bra på resa tidigare, tror jag i alla fall. En resort som hade allt, galet god mat, härliga människor som på ett lugnt och trevligt sätt ser till att allt flyter på samt en underbar strand med klart ljummet härligt vatten. Det har vi inte i Sjöarp precis. Rummet låg precis vid havet med en egen mindre pool. Det kändes så lyxigt att jag fick nästan nypa mig i armen för att tro att det var sant, har ett flertal blåmärken faktiskt 🙂

Även om vår resort levererade till alla procent som fanns så upplevde jag nog att inte att övriga delar av ön gjorde det på samma sätt som jag trodde innan jag åkte. De som vi upplevde vill säga. Det var trevligare människor och mycket mer trivsamma omgivningar och miljö än på Kap Verde som vi var förra året, främst för att naturen är mycket grönare förstås. Kvaliteten på vägar och bebyggelse spelar självklart också in då den var bättre på Mauritius.

Från flygplatsen upp till Grand Baie, som vi bodde i närheten av, tog det cirka en timme och trots fina berg och grönskande natur så inbjöd inte bebyggelsen vi passerade till ytterligare besök. Det gjorde heller inte själva Grand Baie som vi besökte en förmiddag. Självklart är stranden och havet lika fin men i övrigt hade jag svårt att hitta någon slags själ i orten. Eventuellt kan det bero på att många olika kulturer samlats på samma ställe och var och en vill sätta sin prägel. Dock inte i områden såsom på andra ställen i världen utan hej vilt. Tänk dig att ett höghus från en större stad placeras i gamla stan i Eksjö, tillsammans med en lappkåta från Norrland som till på köpet har en fjällstuga från Dalarna till granne. Det hänger liksom inte ihop, det blir inte ens charmigt utan bara konstigt. Trots avsaknad av till exempel riktiga vattensystem på Kap Verde som exempel, så fanns där ändå en genuinitet. Hänger ni med eller är jag bara bortskämd?

Vi tittade mycket på utbudet av utflykter till ytterligare delar av ön men när dessa tar ungefär 10-12 timmar totalt sett så blev vi snåla med ”strandtiden”. Det är väl det som är nackdelen när resan inte är längre att jag inte vill pruta på den varma och goa tiden på stranden. Det verkade som ett flertal sevärdheter fanns mer söderöver på ön så det är kanske där man skulle bott istället. Vår tanke när vi åkte var att utnyttja en stads utbud samtidigt som stranden, men så blev det alltså inte. Jag kan inte kalla det besvikelse utan mer ett konstaterande.

Så oavsett är jag supernöjd med vår resa! Jag kommer inte åka tillbaka, det gör jag väldigt sällan till resmål jag varit på överhuvudtaget, och kanske kanske skulle ju kunna hittat samma upplevelse på närmare håll med en liknande resort och så vidare. Eller, det vete sjutton förresten, det ska nog till ett resmål långt bort från Sjöarp för det 🙂

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.