Lite blandat

Romme och Rosie, nu kommer jag!

Idag åker jag till Ludvika för att hälsa på en väninna och på fredag ska vi åka skidor hos Romme Alpin. Jag har längtat i flera veckor för att få göra säsongspremiär på slalomskidorna och nu är det äntligen dags!

Rosie som bor i Ludvika är en före detta kollega från PwC och vi har behållt kontakten sedan jag slutade för drygt ett och ett halvt år sedan. Vi var båda ansvariga för varsin region avseende de digitala tjänster inom redovisning som PwC erbjuder sina kunder. Det var så häftigt att flera gånger om året få träffa dessa regionansvariga, dela med sig av erfarenheter och kunna hjälpa kunder vart än i landet de bodde. Det var ett glatt och drivande gäng och jag har kontakt med någon ytterligare därifrån och två av dem träffar jag privat, Rosie är en av dem. Visst är det häftigt när relationer kan fortsätta så? 🙂

Det var Rosie som tipsade om Romme Alpin för några år sedan och första gången jag var där var hela familjen med. Är man intresserad av skidåkning utför så är Romme perfekt för en weekend eller ett par dagar. De är engagerade med att spruta snö och fixa backarna så tidigt de kan på säsongen och de räcker gott till för ett par dagar, även om du är van att åka. När familjen var med bodde vi på hotellet som även det var riktigt bra! Fina och rymliga rum där de hade tänkt till med rejäla upphängningar för skidkläder och blöta skor. Jag gillar verkligen när ställen jag besöker har just tänkt till på vilka behov gästerna har 🙂 Även om vi inte har mindre barn längre så märktes på andra familjer att även de med lite kortare ben var nöjda över tillvaron på Romme. Det fanns lekhörnor, spelavdelning med bordtennis och liknande samt filmvisning som var bra tajmad med middagen.

Maten var även den bra! Vi var där tre kvällar och det var olika tema på buffen varje kväll bland annat amerikanskt och italienskt. Extra spännande var delen med de lokala råvarorna och rätterna från trakten som kändes exotiska för en smålänning. Och ja, de hade även efterrättsbord…mmmm…… 🙂 För att fortsätta på mattemat så hade de bra utbud även i backarna med exempelvis Gulaschsoppa, våfflor, pasta eller vad man än tycker hör skidåkningen till.

Andra gången jag besökte Romme var tillsammans med Rosie och då hade jag den äran att få bo hemma hos henne i Ludvika. Hon hade slängt ut familjen, stackarna, så vi fick umgås i flera dagar själva. Det är riktigt mysigt att få hänga flera dagar med människor man tycker om och inte bara över en fika eller ett telefonsamtal, alternativt via sms och liknande. Man hinner prata färdigt liksom och komma in på ämnen som inte kommer upp annars.

Denna gången kör vi en kombination där vi unnar oss en övernattning på Romme Alpin. Jag ser verkligen fram emot massor med snö, härlig skidåkning, afterski, god middag och somna som en stock tidigt. Precis som jag ska bjuda Rosie på i Västervik i sommar, utan snön då 🙂

Cilla

2 Comments

 • Reply
  Fredrik
  18 januari, 2018 at 20:28

  Härligt! Hälsa Rosie! //Fredrik

  • Reply
   Cilla
   18 januari, 2018 at 22:43

   Hon hälsar tillbaka! Hoppas allt är bra 🙂 //Cilla

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.