Lite blandat

Flytta ut och flytta in, en ny vardag börjar

I förra månader har det planerats och klurats då en ska flytta hemifrån och en annan ska flytta in i den förstes rum. I fredags var dagen D så nu är vi en mindre i hushållet till vardag och det är med blandade känslor måste jag erkänna 🙂

Att den yngste byter rum och vill flytta in i storebrorsans gamla domäner är bara roligt. Han har väntat i flera år på detta tillfället och eftersom det blir följdeffekt som jag kan dra nytta av så är vi flera som gillar den förändringen. I rummet som blir tomt har jag i lika många år planerat för en walk in closet men eftersom jag har lyxen att sprida ut mina stackars trasor på två hus numera så är en annan tanke mer spännande. Nämligen ett eget snajsigt kontor 🙂 Någon gång i framtiden när jag blir modig och vet vad jag ska bli ska jag kalla den för skrivarlya – det tycker jag låter så spännande! Självklart är huvudet igång med idéer om inredning och tapeter, det kommer bli så bra!

Vad som är mer svallande i magtrakten är utflytten av den äldste grabben som blir sambo i stan med världens bästa flickvän. Ja, näst efter mig då förstås 🙂 Som många säkert vet så är jag inte fysiskt skyldig till grabben utan han och hans bror har en egen härlig mamma. Dock har jag fått den underbara förmånen att vara med och fostra på dem i många år och speciellt de sista fyra-fem åren har den äldste nästan bott hos oss hela tiden, av praktiska skäl. Det har hunnits resonera mycket kring matbordet och vardagen kommer därför förändras ganska drastiskt från och med imorgon. Herregud hur ska jag komma ihåg att köpa ett par köttbitar mindre?!? Han har även hjälpt oss med lillebror när schemat kör ihop sig och alla är på olika håll, vilket varit oerhört tacksamt från min sida.

Även om just lillebror menar på att det är bara plus att storebror flyttar med tanke på nytt rum och allt, så blir det nog lite tomt för honom också i veckan. För även om jag tycker att det är superhäftigt att grabbarna utvecklas, mognar och växer upp och att jag får följa dem så är det konstigt. Jag kommer verkligen sakna dinosaurieljudet som hörts varje dag när han precis kommit innanför dörren, även om jag misstänker att hans nya sambon kommer reta ihjäl sig 🙂 Likaså att få ha just vardag tillsammans med hela familjen, det kommer inte ske igen. De ska skapa sig en egen vardag nu. Samtidigt är det så galet roligt att fått följa denna flytt med planerande, shoppande och resonerande som de haft i flera månader. De har drömt, sparat och diskuterat minsta detalj. Gissa om julklapparna var väl representerade med ”flyttaihopgrejer”.

Så imorgon är det en ny vardag som drar igång och som vanligt så vänjer man sig fort. Hoppas att den vardagen dock innehåller flera spontana besök hos de nya sambosarna och de hos oss. Annars kanske de har ett rum över som jag kan få flytta in i ibland 🙂 Å andra sidan misstänker jag att det är lite kö av brorsor och systrar 🙂

Cilla

1 Comment

 • Reply
  Krrstin
  22 januari, 2018 at 17:54

  Ja, det är tomt när de flyttar men det blir bra för det är så himla roligt när de kommer och hälsar på.
  Maten ÄR ett problem det blev mycket mat över. ?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.