Böcker Lite blandat

100 inlägg och än är jag inte nöjd!

100 inlägg i min skrivande lekstuga, det är inte klokt vad fort tiden går! Undrar hur många bokstäver det blivit egentligen…. En kort beräkning: varje inlägg har ungefär 500 ord, kan snittet vara fem bokstäver per ord? Det betyder i så fall att dessa 100 inlägg skulle omfatta 50 000 ord! Det är nästan som en bok 🙂

Så rent teoretiskt så skulle jag skriva 500 ord tre gånger i veckan i 8 månader, det vill säga lika länge som cillaingeborg.se funnits, så hade jag kommit en bra bit på vägen på en bok med andra ord. Den tål att tänkas på…. Undrar om det är någon som skulle vilja läsa den boken och framför allt vad skulle den handla om? Någon måste väl dö i och för sig och lite love ska väl alltid vara med också, eller? Ja bra fantasi har jag ju alltid haft så det är inte utan att tanken kittlar…. 🙂

På tal om böcker så ser jag oerhört mycket fram emot mitt nya kontor där jag spånar för fullt på en magnifik bokhylla. I många år har jag pyttsat ut böcker till höger och vänster, bland annat fanns förr på PwC ett mindre bibliotek, men nu är jag sugen på att använda dem som inredning utan att behöva snubbla på dem. Självklart fortsätter jag mer än gärna att låna ut och ge bort böcker då jag tycker det är så roligt när människor läser. Oavsett om det tar några dagar eller år att komma igenom berättelsen. Hur fort man läser har faktiskt ingen betydelse, huvudsaken är väl att man faktiskt gör det. Likaså behöver det faktiskt inte bara vara böcker som vi läser, artiklar, instruktionsböcker, annonser och bloggar ( 😉 ) funkar lika bra det med. Återigen huvudsaken ATT vi läser, jag är övertygad om att det är nyttigt för oss på många håll och kanter.

För några år sedan läste jag minst ett par böcker i veckan, ibland fler och det är och var allt mellan himmel och jord. Nu ”stjäl” träningen och skrivandet tid från läsningen så det blir bara någon bok i veckan i snitt. Det gör i och för sig inget för tjuvarna är lika roliga de med. Eller kanske inte träningen under tiden men efteråt 🙂 Ibland lägger jag upp de böcker jag läst på Instagram och jag hade en fundering om jag borde skriva även små recensioner om dem. Vad tycker ni? Jag är inte nöjd med 100 inlägg utan vill skriva mer och mer och mer och mer och flera utkast på inlägg finns redan men funderade även på just bokrecensioner. Har du tanke i frågan kommentera gärna här, på Instagram eller Facebook.

Har skrivit det förr och skriver det igen och kommer fortsätta skriva det fler gånger till – mitt varmaste TACK för att du läser mina bokstäver, betyder så oerhört mycket!

Kram Cilla

 

(Bilden ovan har Nathalie Chavez på everday.se tagit. Tänkte det passade med att fira i tanken med ett glas rosé 🙂 )

4 Comments

 • Reply
  Krrstin
  23 januari, 2018 at 14:00

  Tycker du skall skriva en bok och recensioner❤️

  • Reply
   Cilla
   23 januari, 2018 at 15:38

   Tack snälla Kerstin, då gör jag det. I alla fall recensioner till att börja med 🙂

 • Reply
  Lotsan
  23 januari, 2018 at 17:26

  Bokrecensioner är jättebra!! Sen vet jag ju att du kommer få skriva en himla massa, snart???

  • Reply
   Cilla
   24 januari, 2018 at 09:40

   Ja det som kommer snart är jättespännande!:)

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.