Böcker

Skrivarkurs i Nässjö med författarskola.se

Från lördag morgon till söndag eftermiddag har jag varit på skrivarkurs i Nässjö. Jag har träffat ett gäng kvinnor som i helgen gett mig mod, respons och styrka. Detta trots att jag kände knappt någon av dem innan och under kurstillfället bara visste deras förnamn. Respekten, omsorgen av bokstäver och att skriva gjorde att vi möttes på ett alldeles ypperligt sätt. Jag är rörd och peppad på samma gång!

Att jag vill lära mig skriva och testa om jag verkligen kan få till det är ingen nyhet för de som känner mig, Eller för de som besöker mig här ibland. För att hitta verktyg och få knuffar framåt så har jag gått någon skrivarkurs eller två och fått med mig bra återkoppling. Dock har det då saknats lite verktyg och teori bakom berättelsers uppbyggnad. Likaså har dessa varit på distans så respons från den som läst det jag skrivit blir då också på ett annat sätt. Det är verkligen skillnad att få tid till att resonera tillsammans istället för att skicka via plattformar. Även om det också är givande förstås.

På en företagslunch i Nässjö för ett par månader sedan fick jag kontakt med en härlig kvinna som visade sig hålla just skrivarkurs. Vem sjutton trodde att det fanns skrivarkurs i Nässjö, av alla ställen?!? Veronica Grönte driver författarskola.se och skrev för några år sedan Pennvässaren, som är en skrivarhandledning i bokform. Jag gillade både Veronica som person och sättet som hennes kurser beskrevs på när jag läste om dem. Att hon skulle hålla en skrivarkurs en dryg halvtimme från hemmet gjorde beslutet att anmäla sig ännu enklare. Speciellt när en vännina och före detta kollega bestämde sig för att hänga på, då är saken biff.

Igår var det då dags och jag hade kanske inte så jättehöga förväntningar på min skrivarkurs. Speciellt då jag är en ganska tacksam elev som suger i sig det mesta som säg om att skriva. Jag hoppades dock att lära mig mer, att bli inspirerad och att faktiskt få en känsla om och utifall att kanske eventuellt och möjligtvis skulle kunna säga att jag kan skriva. I alla fall så pass vettigt att jag vågar dra igång ett litet större skrivprojekt. Som kanske till och med redan är påbörjat….. 🙂 Och som denna skrivarkurs levererade! Ibland säger folk att de är ”blown away”, kanske mest där de pratar engelska i och för sig, men det är jag så här några timmar efter avslutad kurs.

Vi var 14 alldeles underbara kvinnor, damer, brudar, tjejer och sköna människor som med ett gemensamt intresse engagerade oss i varandras bokstäver. Föreläsningar har varvats med praktiska skrivuppgifter och sedan respons. Jag tog tillfället i akt att testa min påbörjade skivprojektsidé och vet ni vad?! Den fick så bra respons att jag är alldeles ”blown away” igen, fast kanske åt andra hållet då 🙂 Till och med att jag faktiskt börjar tro på riktigt att jag skulle kunna få ihop det. En grym och konstig känsla.

Samtidigt som tron mina egna bokstäver växte under helgen så blev jag mer och mer imponerad av mina kurskamrater. Varenda en som jag fick förmånen att lyssna på och ge respons till var så jädra bra helt enkelt. Idéer, karaktärer, tankar och resonemang satt som ett smäck och sprutade ut inspiration till oss som lyssnade. Det är power det.

Så från mitt innersta – ett stort tack till Rosie, Solveig, Ingrid, Ann-Marie, Anna, Cecilia, Git, Camilla, Maria, Mia, Cecilia, Ewa, Torun och Veronica. Ni är bara bäst!

Cilla

8 Comments

 • Reply
  Ewa K
  11 november, 2018 at 20:54

  Tack själv. Det var en magisk helg på flera sätt.

  • Reply
   Cilla
   11 november, 2018 at 20:56

   Ja verkligen! Ditt föredrag var riktigt givande!

 • Reply
  Mia Helge
  11 november, 2018 at 21:05

  Tack själv för ett underbart givande tagande och hörande och på återseende snart hoppas jag.
  Låt pennan flöda ??

  • Reply
   Cilla
   11 november, 2018 at 21:08

   Åh detsamma! Jag kommer verkligen se till att vi hörs igen ? Kör hårt kommande dagar!

 • Reply
  Veronica Grönte
  12 november, 2018 at 08:52

  Underbart att ha dig med på kursen, Cilla! Det blev en magisk helg som nu känns som en underbar dröm… och helt sant… och att hela gruppen vill mötas igen här i Nässjö i september nästa år är så roligt! Vi hörs och vi ses!

  • Reply
   Cilla
   12 november, 2018 at 08:54

   Tack snälla du! Självklart vill vi ses igen under din givande och fasta handledning ??

 • Reply
  Augusta Britt Rosie Ingegärd Hennig
  12 november, 2018 at 16:46

  Tack Veronika för att du gav oss möjlighet att mötas. Det var så varmt och fint mellan oss. ❤️ Jag älskade varje minut.
  Tack.

  • Reply
   Cilla
   12 november, 2018 at 17:10

   Du sätter bra ord på helgen! ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.