Lite blandat

Marja Entrich och jag är nog vänner för livet….

Marja Entrich är hudvårdsprodukter som jag kommit i kontakt med genom en tidigare kund. Det är många år sedan men det känns som vårt förhållande fördjupas mer och mer 🙂 Inte till kunden då utan till Marja Entrich.

Jag jobbade som redovisningskonsult i flera år och gjorde min karriär på dåvarande PwC, numera Aspia. Om jag inte missminner mig så fick ganska tidigt jobba med Ammis Biologiska Hudvård i Nässjö. Det var bokslut och deklarationer bland annat. Gissa om jag tyckte det var häftigt med alla dessa produkter som stor uppradade på hyllorna. Gröna, vita och fräscha, precis lika naturliga som de såg ut. Att de just var biologiska tror jag inte att jag tänkte så mycket på just då. Numera är jag inte så himla mycket mer medveten men ändå glad att även jag kan bidra med något för miljön.

Fram tills jag var ungefär 10 år så var jag hos världens bästa dagmamma när mamma och pappa jobbade. Jag kommer forfarande ihåg när pappa lämnade mig i den skraltiga VW-pickupen på vägen till skogen. I gummistövlar och rosa nattlinne vinglade jag in tidigt på morgonen hos Gerd. Hon ledde mig uppför trappan och jag fick krypa ner igen. Det var de mornarna som jag började fascineras av krämer tror jag. Hade jag svårt att komma till ro tog hon en liten klick av en lotion och masserade mina händer. Givetvis var det ur en rosa burk från Oriflame som doftade så gott.

Gerd och mamma hade nämligen en väninna, Birgit, som sålde produkter från Oriflame-katalogerna i en rasande fart. Det var nog inte bara vårt badrumsskåp som var proppfullt med grejer därifrån. Vi var alltid på fika hos Birgit när en ny katalog kommit ut med tillhörande prover. Att hon hade världen godaste kakor och bullar gjorde inte stunden sämre hos henne. Hon vägde förresten alla bullarna när hon bakade så de blev lika stora.

Sminket kom jag aldrig riktigt in i men krämer, lotioner och insmörjningsprodukter har jag alltid tyckt om. Många känns alldeles underbara och väldigt många funkar inte. Jag säger bara cellulitkrämer 🙂 Och ja, jag har provat flera! Så när jag kom till Ammi och hennes Marja Entrich burkar är det inte konstigt att jag föll. Att Ammi och hennes dotter Malin är galet fina i hyn gör att jag är än mer frälst i produkterna. Visst fuskar jag och provar annat ibland och någon del i hudvården kanske kanske inte kommer därifrån men det mesta, speciellt för ansiktet. Men säg inget till dem!

Jag kör gärna en scrub i ansiktet ett par gånger i veckan, det står alltid en liten tub i duschen. Både i Eksjö och Västervik. Självklart har jag dubbla uppsättningar 🙂 Ansiktsvatten med rosor fräschar upp efter tvagningen och sedan på med ögoncreme. På våren och sommaren kör jag sen serum men nu på hösten och vintern blir det olja. Jag är en torris. Avokadoljan är grym på skidsemestern också, inga frusna kinder här inte. Saknar jag färg så gör morotsolja underverk precis sådär lite lagom, det blir en liten touch av glow. En ansiktscreme på det och jag känner mig fräsch som en nyponros varenda morgon. Oftast i alla fall. Gör jag inte det beror det säkert på att någon annan inte skött sig 🙂

Marja Entrich bivaxkräm går inte att leva utan. Fötter, armbågar, skav, sår, eksem eller vad sjutton som helst. Alla löprundor hade skavt sönder mina fötter utan den. Och en sak till – rengöringsmasken – där kan man snacka skön känsla efteråt!

Nej, jag är inte sponsrad av vare sig Marja Entrick nationellt eller Ammis Biologiska hudvård, jag är bara en supernöjd kund som ville dela med mig av bra tips.

Cilla

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.