Lite blandat

Kuredu Island Resort på Maldiverna

Jag lämnade nog en del av mig själv på Kuredu Island Resort, Maldiverna igår. Efter en vecka på denna underbara plats så är jag helt såld på den omtalade ögruppen i Indiska Oceanen. Innan resan så hoppades jag att det skulle vara så bra men vågade inte tro på det fullt ut. Men nu vet jag 🙂

För tredje året i rad så åkte vi till solen på höstlovet. 2016 till Kap Verde, 2017 till Mauritius och nu ön Kuredu i Maldiverna. Just höstlovet är en perfekt tid att åka för min del. Hösten hinner aldrig mörkna riktigt för mig utan behåller sin myskänsla före avresan. Efter hemkomsten är det full fart mot julen i alla fall i tanken!

I år fanns även Bali med som alternativ men det blev Kuredu på rekommendation av kompisar som varit där ett flertal gånger. Vi bokade resan redan innan sommaren och jag får erkänna att jag var nog lite blind av resmålet just då. Jag kan vara lite snabb ibland så när jag läste på lite mer när det närmade sig avfärd fick jag resfeber. Främst blev jag tveksam kring boendet vi hade bokat på Kuredu…. Som tur är var min oro obefogad, det blev hur bra som helst! Vi bodde i bungalows på stranden, tre stycken i rad för vår sextett:) 61 steg till havet när det var lågvatten och palmer utanför terassen. Att halva badrummet saknade tak var både exotiskt och behagligt i värmen och passade perfekt in. Det hade varit konstigt med ett helt tak!

Överallt man gick var det sand, på gator, i huvudrestaurangen och utanför alla byggnader. Att jag skulle gå utan skor, dygnet runt hela veckan trodde jag inte när jag åkte. Men åh så härligt det var! Små fotduschar fanns lite här och där eller krukor med vatten att skölja av sig om man skulle in någonstans. Barfota, utan någon som helst smink och ofixat, om än tvättat förstås, hår måste vara en del av meningen med livet. Lägg till fantastisk mat, underbart vatten och perfekt temperatur kring 30 grader och paradiset närmar sig med stormsteg.

Vi hade all inclusive även på denna resan vilket innebar frukost, lunch, eftermiddagsfika och middag varje dag. En stor del av dryckerna ingick också och som de kan laga på mat på Kuredu! Med olika tema varje kväll så fanns det ett enormt utbud av fräsch vällagad mat. När man blev proppmätt så berodde det snarare på mängden man tagit åt sig än att det var feta och tunga rätter. Visst var det dignande efterrättsbordet varje kväll fyllt av kalorier men man behövde ju inte ta av alla sorterna, eller? 🙂

All personal var riktigt trevliga och tillmötesgående, ingen var för gåpåig eller liknande. Det var också skönt att ön var så stor att trots att det var nästan fullbelagt så märktes det knappt. Det blev aldrig trångt någonstans och vid vår strand var det så lugnt och härligt. Inte någonstans störde försäljare av vare sig dryck eller grejer. Drycken löste man så bra själv på närmaste bar.

Kuredu är inte det mest nybyggda resorten på Maldiverna men jistanes så mysigt, trevligt, härligt och underbart! Jag är kär och hoppas verkligen få komma dit igen, både till Kuredu och till andra öar.

Cilla

8 Comments

 • Reply
  Susanne
  4 november, 2018 at 18:26

  Låter som ni haft en underbar vecka ?

  • Reply
   Cilla
   4 november, 2018 at 18:27

   Ja det var det verkligen!! ?

 • Reply
  Pernilla
  4 november, 2018 at 19:49

  Åh, dit blev jag sugen på att åka. Låter mysigt☀️

  • Reply
   Cilla
   4 november, 2018 at 19:50

   Jaa åk!!! ❤️

 • Reply
  Åsa E
  5 november, 2018 at 08:40

  Vad glada vi blir över att ni fick en sånt fantastiskt ”första” intryck på vårt favoritresemål??❤️?
  Barfota-livet, lugnet och dessa vackra vyer är oslagbart??

  • Reply
   Cilla
   5 november, 2018 at 08:57

   Och vi är så glada för rekommendationen! ❤️ Jag förstår verkligen att ni återkommer från år till år till detta paradis ????

 • Reply
  Anna
  5 november, 2018 at 15:10

  Kom hem från Kuredu för 2 veckor sen och jag saknar det så! Så underbart ställe och jag håller med dig till fullo av allt du har skrivit om det. Vi bodde i en Beach Bungalow oxå och älskade det!

  • Reply
   Cilla
   5 november, 2018 at 17:34

   Så härligt ? Hoppas vi får komma dit igen någon gång då ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.