Lite blandat

Sluta aldrig låta dig inspireras, lova det!

Det har egentligen ingen betydelse vad man jobbar med, vad man har för intresse eller hur familjenkonstellationen ser ut. Ibland behöver man inspireras och tanka lite ny energi helt enkelt, det får man aldrig sluta med.

Våra dagar är ofta fylld med en lång rad åtaganden, de flesta rent praktiska, vi ska förflytta oss t/r  till jobb, skola och dagis. Vi ska gärna äta något också, aktivera oss själva och familjen samt ha koll på veckans planering så att inget missas. Samtidigt snurrar ofta tankarna i huvudet på det som inte är löst än tex rapporter som ska lämnas in, jobbiga samtal som måste tas och en uppsjö av andra funderingar som pockar på uppmärksamhet. En del mentala noteringar kan också ge lite ont i magen oavsett om det är ett knutet till arbetet eller till den privata sfären.

För att fixa allt vi har för händer och i skallen behöver vi tanka på med ny energi, inte bara med kalorier förstås utan även det som ger oss en go´känsla i kroppen. Det bästa i kråksången är att det har ingen betydelse vad det är, huvudsaken är att DU gillar det! Får du jobbet att flyta på genom att förkovra dig i kunskap kring det, go for it! Du behöver faktiskt inte åka iväg på en kurs i tre dagar och spä på oron över att inte hinna deadline, en stunds informationshämtande via Google eller ett par artiklar på Linked In och Twitter funkar alldeles utmärkt. Släng in dem mellan Facebook-scrollningen och tv-tablån. Sträck bara på dig och engagera dig en kort stund i ämnet som du gillar. Dela den gärna så fler får ta del av glädjen 🙂

Får man nog av jobbet under den tiden man lägger på det eller det är kanske det som man behöver bryta tanken ifrån så hitta något annat som gör dig glad. Stoppa lurarna i öronen och lyssna exempelvis på en podd när du ändå gör annat, det finns en hel hoper som berör allsköns olika ämnen. Jag skulle gärna vilja gå på föreläsningar med till exempel Kjell Enhager eller Lofsan. Några stora företagsledare vore riktigt härligt att lyssna på med. Tyvärr kommer de inte till de orter där jag rör mig men det är klockrent att åtminstone få en liten bit inspiration av dem via andra medier.

Jag ska inte rada upp olika exempel på hur man inspireras, det har de flesta koll på själva, men jag tror dock att man ibland glömmer bort det. När vi drar igenom Instagram eller surfar runt vår vanliga runda blir det lätt slentrian. Vi byter gärna inte håll på slingan vi går och vi återkommer till samma recept och det är verkligen inget fel i det! Dock är det inget som ger lite sockerdricka i ådrorna efter ett tag och ibland behöver vi bryta mönstret. Flika in med något annat om än så bara för en kort stund oavsett om det rör arbetsdagen eller tiden därutöver. Det ger inspiration och lite extra ork till vardagen. Själv klurar jag på att läsa en bok i en helt annan genre än de vanliga.

Ett tips – tänk på när du senast kände ”det här blev jag glad av” eller ”det här gav mig energi” och gör det igen 🙂

Cilla

10 Comments

 • Reply
  Anna Giss
  29 maj, 2017 at 20:55

  Vad är detta för bok?

  Själv läser jag Petter Stordalens bok, kan verkligen rekommendera på tal om dagens ämne!

  • Reply
   Cilla
   29 maj, 2017 at 21:03

   Spill av Sigrid Combuchen – ingen ”inspirationsbok” på det sättet men en genre jag inte läst innan – utmana sig själv du vet Anna Giss! Tack för tipset, tar den med mig 🙂

 • Reply
  Åsa N
  29 maj, 2017 at 21:25

  Bra skrivit, ibland behöver man en påminnelse om att man behöver tanka energi genom att göra något kul för att klara av det som finns i vardagen ?

  • Reply
   Cilla
   29 maj, 2017 at 21:28

   Precis min tanke! Behöver det själv med 🙂

 • Reply
  Ursula
  30 maj, 2017 at 10:35

  Den har jag läst! I min bokcirkel. Bokcirkeln ger mig inspiration, då orkar man jobba även efter en natt med bara 4-5 timmars sömn som idag efter en sen kväll med bokcirkelträff och prat om allt mellan himmel och jord!

  • Reply
   Cilla
   30 maj, 2017 at 10:50

   Håller helt med Ursula – en bra bok kan ge mycket inspiration!Likaså givande samtal. Man kanske skulle fundera på en egen bokcirkel 🙂

 • Reply
  Camilla
  31 maj, 2017 at 22:06

  Bokcirkel nappar jag gärna på! Efter 15 juni… Det kunde vara inspirerande. Och du kanske skulle prova segling, Cilla? 😉

  • Reply
   Cilla
   1 juni, 2017 at 09:03

   Då bestämmer vi en cirkel, Camilla! Segling….hmmm….går liiiiiite för långsamt kanske 🙂

 • Reply
  Fusylell
  5 juni, 2017 at 03:40

  Hmm it looks like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any points for newbie blog writers? I’d genuinely appreciate it.
  https://rexuiz.itch.io/rexuiz-fps
  http://letsbeabestshop.tumblr.com/
  http://fastleee.tumblr.com/
  http://www.notbred.com/

  • Reply
   Cilla
   5 juni, 2017 at 10:08

   Sorry, I have no tips – I am a beginner myself – other than just do it. Good luck!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.